Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън настоява технологичната индустрия

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън настоява технологичната индустрия
Коментари Харесай

Белият дом настоява технологичната индустрия да действа срещу сексуално злоупотребяващите AI deepfakes

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън упорства софтуерната промишленост и финансовите институции да затворят възходящ пазар на обидни полови изображения, направени с технология за изкуствен интелект.

Новите генеративни AI принадлежности улесниха трансформирането на нечия аналогия в полово очевиден AI deepfake и шерването на тези реалистични изображения в чат стаи или обществени медии. Жертвите – без значение дали са звезди или деца – нямат доста благоприятни условия да го спрат.

Белият дом желае непринудено съдействие от фирмите при липса на федерално законодателство. Като се ангажират с набор от характерни ограничения, чиновниците се надяват, че частният бранш може да ограничи основаването, разпространяването и монетизирането на такива изображения на изкуствен интелект без единодушие, в това число експлицитни изображения на деца.

„ Когато генеративният изкуствен интелект излезе на сцената, всички спекулираха къде ще дойдат първите същински вреди. И мисля, че имаме отго...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР