Африканският съюз стана постоянен член на Г-20, включваща най-богатите и

...
Африканският съюз стана постоянен член на Г-20, включваща най-богатите и
Коментари Харесай

Африканският съюз стана постоянен член на Г-20

Африканският съюз стана непрекъснат член на Г-20, включваща най-богатите и най-могъщи страни в света. Това разгласи индийският министър председател Нарендра Моди на срещата на върха на блока в Ню Делхи в събота, съобщи Reuters.

Африканският съюз, континентална организация от 55 страни членки, в този момент има същия статут като Европейския съюз - единственият районен блок с пълноправно участие.

В своите встъпителни думи Моди предложения Африканския съюз, представляван от ръководителя Азали Асумани, да заеме място на масата на водачите на Г-20 като непрекъснат член.

" За мен е чест да поздравявам Африканския съюз като непрекъснат член на фамилията на Г-20. Това ще укрепи Г-20 и също по този начин ще ускори гласа на Глобалния Юг ", гласи известие в формалния акаунт на Моди в Twitter.

Други въпроси, които ще бъдат наранени на срещата, включват повече заеми за разрастващите се народи от многостранни институции, промяна на интернационалната дългова архитектура, регулации по отношение на криптовалутата и въздействието на геополитиката върху хранителната и енергийната сигурност.

Проектът от 38 страници, който беше публикуван измежду членовете, остави параграфа " геополитическа обстановка " празен - отразявайки дълбокото разделяне по отношение на войната в Украйна - само че 75 други параграфа демонстрират необятно единодушие по въпроси като криптовалутите и промените в многостранните банки за развиване.

Досега Г-20 включваше 19 страни и Европейския съюз, като членовете представляваха към 85% от международния Брутният вътрешен продукт, повече от 75% от международната търговия и към две трети от международното население.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР