АЕЦ Козлодуй получи най-високата възможна оценка по скалата на Световната

...
АЕЦ Козлодуй получи най-високата възможна оценка по скалата на Световната
Коментари Харесай

АЕЦ "Козлодуй" с признание от Световната асоциация на ядрените оператори

АЕЦ " Козлодуй " получи най-високата допустима оценка по скалата на Световната асоциация на нуклеарните оператори WANO – категория А. Категоризацията на всички атомни централи, обединени в Асоциацията, се прави годишно въз основа на система от характерни, дефинирани от WANO критерии, които отразяват експлоатационната сигурност, равнището на взаимоотношение и оказване на поддръжка в границите на организацията.
 
Експертният екип, изготвил разбора, удостовери оптимално високо равнище на осъществяване от страна на АЕЦ " Козлодуй ” по всички обсъждани индикатори.
В онлайн среща за показване на резултатите от оценката, извършена през месец април, присъединяване взеха изпълнителният шеф на Дружеството Валентин Николов, заместител изпълнителният шеф Андрей Красночаров и Божидар Рачев – представител на Московския център на WANO в АЕЦ " Козлодуй ”, а окончателното умозаключение на комисията беше получено в централата на 7 май.
 
Българската атомна централа е отличена за дейното си присъединяване в стратегиите на Световната асоциация на нуклеарните оператори и е желан сътрудник при оказването на поддръжка за други атомни централи от Асоциацията при образуване на бенчмаркинги, присъединяване на специалисти в партньорски инспекции и други форми за шерване на експлоатационен опит. По този метод мощните страни и положителните практики, открити в АЕЦ " Козлодуй ", стават притежание на световната нуклеарна професионална общественост.
 
АЕЦ " Козлодуй " е измежду най-активните членове на Световната асоциация на нуклеарните оператори от момента на основаването ѝ през 1989 година Дългогодишното партньорство с WANO способства за реализирането на висшия приоритет в работата на централата – поддържане на най-високо равнище на сигурност при употребата на нуклеарните уреди.
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР