Адвокатът каза да не коментирам. Благодаря на хората за съпричастността.

...
Адвокатът каза да не коментирам. Благодаря на хората за съпричастността.
Коментари Харесай

Разпитаха Бойко Борисов в две прокуратури, симпатизанти и депутати обсадиха едната

" Адвокатът сподели да не разясня. Благодаря на хората за съпричастността. Сега отиваме на другия разпит ", сбит бе Борисов на излизане от СГП. Той бе съпроводен от юриста си Менко Менков.



Днес Борисов бе свикан на разпит от две разнообразни прокуратури в един и същи час, само че на разнообразни места. Освен пред градските прокурори той бе получил призовка да даде показания в 10 часа и във Върховната касационна прокуратура.

" Обадил съм се на прокурорите от ВКП, в този момент отиваме и в Съдебната палата. Няма нищо притеснително, господин Борисов бе разпитан като очевидец. Въпросите са същите и като преди две години, когато беше разпитван. Няма нищо ново и никакво терзание, просто някаква рутинни процедура ", изясни Менков.

Вторият разпит завърши към 12.30 часа. След него Борисов още веднъж отхвърли коментар.

Бившият премиер влезе с автомобил на НСО в паркинга на СГП на ул. " Черковна ", без да се стопира за коментар пред очакващите го публицисти. 

Пред постройката обаче се бяха събрали към 200 симпатизанти на ГЕРБ, както и представители на управлението на ГЕРБ и знакови фигури от партията, измежду които шефът на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, ръководителят на парламентарната група ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и Деница Сачева, Теменужка Петкова, Вежди Рашидов, Тома Биков, Делян Добрев, Лъчезар Иванов, Костадин Ангелов и други

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов изясни пред публицистите, че са пред градската прокуратура, с цел да поддържат водача си.

" Не разбираме за какво за следващ път се притоплят явни спекулации, с цел да основават звук в системата тъкмо в миг, когато се приготвя държавно управление. В един и същи ден и час Борисов е извикан на две разнообразни места. Единственото, което знаем е, че това са опити да се осуети правосъдната промяна и съставянето на кабинет. Очевидно има сили, които желаят това. Самото ни наличие е знак, че ние няма да се огънем и ще продължим ", добави Митов.

Снимка: Bulphoto

По думите на другия заместник-председател на партията Томислав Дончев от ГЕРБ ще продължат да показват поддръжката си за своя водач по всевъзможен метод.

Снимка: Bulphoto

След късото изказване от юрист Менков, водачът на ГЕРБ се обърна към депутатите от своята парламентарна група с думите: " Вие отивайте в Народното събрание да вършите работа ". 

Снимка: Bulphoto

Другата призовка, получена от водача на ГЕРБ, е от Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ. В него има изказвания за корупция и корист с власт. 

За двете призовки заяви самият Борисов на брифинг при започване на седмица. Тогава той съобщи, че е свикан на разпит в един същ ден и час на две разнообразни места. " В бързината са ми изпратили две призовки едновременно. На 2 разнообразни места в един и същи ден! Казвам го, с цел да се майтапя, само че това е реалност. Ако не отида на едното, какво ще кажат: " Не се е явил, би трябвало да го арестуват " или по какъв начин. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи? ", съобщи Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР