А1 България е начело на класацията на най-значимите участници на

...
А1 България е начело на класацията на най-значимите участници на
Коментари Харесай

А1 България получи наградата Най-голяма ICT компания

А1 България е отпред на класацията на най-значимите участници на пазара на ICT и телекомуникационни услуги в страната, Digitalk 101, и получи премията „ Най-голяма ICT компания “.

Подреждането на фирмите в класацията на Икономедиа (правоприемник на ICT Топ 100) е основано на общите доходи на участниците за 2021 година, като демонстрира освен чисто финансовите резултати на сдруженията, в това число облагата, само че и обгръща доста по-широк кръг от информация за играчите на бранша. Сред класираните компании A1 България води безапелационно с най-големи доходи за цялата 2021 година, които бележат годишен растеж от 11,7% до 1,123 милиарда лева, а облагата преди налози и амортизации (EBITDA) е повишена с 13,4% до близо 427 млн. лв.. В класациите по браншове А1 печели първите места в 3 категории - доходи от продажба на хардуерно и информационно съоръжение, приходи от ICT услуги, и доходи измежду доставчиците на телекомуникационни услуги. Компанията се подрежда и в Топ 3 на систематичните интегратори в страната.

„ А1 е получавала доста оценки, само че признанието, че към този момент сме най-голямата ICT компания в страната е с особена значимост за нас. То увенчава работата ни през последните няколко години със мощен фокус върху развиването в областта на ICT и IoT решенията за бизнеса. Вярвам, че този триумф е резултат от добра тактика и обилни вложения - освен финансови, само че и в познания и умения на екипите, на старания, време и хрумвания. Затова одобрявам с признателност премията „ Най-голямата ICT компания “ от името на нашите близо 3600 чиновници. Тя е огромна чест, само че и сериозна отговорност - да продължаваме да работим за дигитализацията на бизнеса и обществото, “ съобщи Младен Маркоски, член на управителния съвет и старши шеф „ Финанси “ в А1 България на церемонията за награждаване на спечелилите в годишните ранглисти Капитал Топ 100 и Digitalk 101.

За постигането на първото място в класацията Digitalk 101 принос имат разширяващото се портфолио от ICT и IoT услуги на А1, които оказват помощ на корпоративните клиенти да вземат решение най-належащите проблеми за успеваемостта на процесите и киберзащитата на своя бизнес.

С над 200 нови чиновници се е нараснал екипът на телекома, работещ в областта на развиването на IT и ICT, SAP съвещания в Компетентния център на А1 и други През 2021 година екипите на А1 са завършили сполучливо 25 плана в региона на ICT и киберсигурността и са стартирали 111 нови за бизнес клиенти от разнообразни промишлености и мащаб. А1 дава все по-комплексни софтуерни решения, свързани със софтуера и инфраструктурата като услуга (SaaS, IaaS), киберсигурност и други

Принос за триумфа на А1 в ICT сферата имат и партньорствата с водещи международни софтуерни компании като Cisco, Dell, SAP, IBM, f5. През 2021 година А1 получи самопризнание за работата си от Dell и f5 и разшири обсега на сертификацията си като сътрудник на Cisco.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР