17 Юни Българската компания за спортни електрически коли Kinetik Automotive

...
17 Юни Българската компания за спортни електрически коли Kinetik Automotive
Коментари Харесай

Български стартъп за спортни електромобили набира средства след пожар

17 Юни
Българската компания за спортни електрически коли Kinetik Automotive провежда crowdfunding акция, с цел да възвърне индустриалната си база след пожар. Стартиращата компания стартира активност през 2017 година, само че през април тази година пожар унищожава цялата ѝ постройка и техника, в това число и основания през 2019 година бутиков състезателен електрически автомобил Kinetik 07.

За да стартира плана си изначало, екипът започва дарителска акция, в която досега са събрани над 85 000 лева от 178 донори. До края на акцията остават 23 дни, а крайната цел е набирането на 185 000 лв.. Сумата е нужна за ремонт на индустриалната централа и за закупуване на част от техниката (компютри, 3D принтер, скенер и др.), което ще разреши на стартъпа да възвърне работата си. Екипът се стреми в най-скоро време да продължи развиването на плановете си, като главен фокус е създаването на електрически картинг, който провокира огромен интерес у нас и в чужбина.

" С ваша помощ се надяваме да се върнем с цялостна мощ след към 3-4 месеца. Благодарим на всички, които ще изберат да ни поддържат и по този метод ще дадат късмет на един млад и упорит екип да продължи да гради бъдеще в България. За нас това сигурно не е краят, а по-скоро затруднение по пътя на развиването. Амбицията ни е по-силна от всеки път и имаме вяра, че имаме капацитета да променим света на електрическите коли ", споделя Теодосий Теодосиев, притежател и създател на KINETIK Automotive.

В знак на признателност екипът е подготвил разнообразни награди за своите донори, които варират по отношение на дарената сума. Сред тях са тениска Kinetik, персонализирана схема от дизайнер на компанията, обиколки с електрически картинг и други Всеки, който желае да поддържа акцията, може да го направи посредством онлайн системата за разплащания с дебитна или кредитна карта, по банков път, a също и в криптовалута.

Повече информация за дарителската акция.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР