96,2% от головете, реализирани от Лудогорец през настоящия сезон в

...
96,2% от головете, реализирани от Лудогорец през настоящия сезон в
Коментари Харесай

96,2% от головете на "Лудогорец" са вкарани от легионери

96,2% от головете, осъществени от " Лудогорец " през сегашния сезон в Първа лига, са осъществени от задгранични футболисти. Това излиза наяве от огромно изследване на Международния център за футболни проучвания (CIES). Данните обгръщат 27-те водещи елитни шампионати в Европа за интервала 1 юли 2018 - 2 април 2019.

В самобитната ранглиста " Лудогорец " се подрежда на едно от първите места на Стария континент. И това не е по никакъв начин изненадващо поради политиката на клуба от Разград - близо 80% от общия брой игрови минути през акцията са на сметката на легионери.

Едва трите клуба, чийто голове са дело единствено на чужденци, са кипърският АЕК Ларнака, турският " Ризеспор " и словашкият " Сеница ". В британската Висша лига №1 по този индикатор е " Уулвъхемптън " (97,4%). На другия полюс с нулев коефициент са френският " Гингам ", испанският " Атлетик " Билбао, българският " Витоша " Бистрица и други.

Интересно е и подреждането на обособените шампионати по отношение на междинния %. Тук България е 18-а позиция с 42%. Начело е Кипър (86,8%) пред Турция (80,7%) и Англия (68,8%). Най-много са локалните голмайстори в Украйна (25,5%), Сърбия (27,6%) и Израел (27,9%).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР