8882 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената

...
8882 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената
Коментари Харесай

МВР залови 18 пияни и 6 дрогирани шофьори за ден

8882 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 586 водачи и пасажери. Съставени са 2439 фиша и 662 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи, предава Министерство на вътрешните работи. 

В рамките на миналия ден са открити общо 18 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 13 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат шестима водачи, двама са отказали да бъдат тествани. 

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2347 МПС и 2699 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 679 фиша и 115 АУАН.

Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Един е засечен да ръководи моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР