„С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не

...
„С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ние в коалиция с БСП, представете си! Идат предсрочни избори

„С доста висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм гадателка, само че това ми е чувството.“

Тази прогноза направи съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в слово пред съпартийците си от „Да, България“. Думите му бяха част от едночасово слово преди още веднъж да бъде определен за водач на партията. Думите му за предварителен избор бяха част от дилемите, за които би трябвало да се приготви бързи групировката. Сред тях той сложи локалните и европейски избори следващата година. Иванов не загатна по кое време чака да са предварителните, само че слагането на прогнозата дружно с другите два вота за 2023 година даде небосвод на упованията му.

Като комплицирана дефинира той ръководещата коалиция. „В обединението има ситемни партии – ние и Българска социалистическа партия, представете си. Други са нововъзникващи.

Нашата задача е да запазим физиономия и в тази обстановка да подсигуряваме някои неща, които са значими за нас. Ние би трябвало да имаме основна роля по какъв начин ще подходим към локалните избори. Не може да си позволим силите отвън статуквото да се явят разпарчатосани“, сподели още Христо Иванов.

„Трябва да се противопоставим на етничексата капсулация. Положихме не малко старания в това отношение, само че не успяхме. В момента се образуват органи на изпълнителната власт, в които няма нито едно турско, мюсюлманско име. Това е доста неприятен сигнал“, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР