80 години след нападението на Германия през , гръцкото правителство

...
80 години след нападението на Германия през , гръцкото правителство
Коментари Харесай

Атина настоява Берлин да ѝ изплати репарации за Втората световна война

80 години след нападението на Германия през, гръцкото държавно управление повтори апела си за погашение на, заяви „ Тагесшау ”.
Министерството на външните работи в Атина съобщи, че въпросът за компенсацията към момента е отворен от гръцка позиция. През последните две години няколко пъти се обърна към Германия за договаряния по този въпрос, само че Берлин отхвърли. За федералното държавно управление тематиката е юридически и политически затворена с Договора две плюс четири за външнополитическите последствия от обединяването на през 1990 година
 Германия отхвърли новото искане на Гърция за репарации Германия отхвърли новото искане на Гърция за репарации
Германия  отхвърли новото искане на Гърция за репарации за закононарушенията, осъществени по време на Първата и Втората международни войни,...
Според представителя на гръцкото външно министерство Александрос Гениматас, „ въпросът остава открит, до момента в който не бъдат изпълнени нашите претенции ”. Той добави, че такива договаряния ще се отразят „ доста позитивно на по-нататъшното развиване на гръцко-германските връзки ”.
За първи път апел за разискване на този въпрос беше насочен от държавното управление на през юни 2019 година Тогава Народното събрание на Гърция утвърди с огромно болшинство резолюция, която задължава държавното управление да изиска осъществяване на гръцките искания „ благодарение на всички нужни дипломатически и юридически средства ”.
Ципрас даде обещание да упорства за репарации още по време на изборите през 2015 година, напомня „ Дойче веле ”. Парламентарна експертна комисия през 2018 година оцени сумата на нанесените от Германия по време на Първата и на Втората международни войни вреди на Гърция в размер на 289 милиарда евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР