77-годишната баба Хава от босненското село Църнево твърди, че може

...
77-годишната баба Хава от босненското село Църнево твърди, че може
Коментари Харесай

Босненска баба лекува очите с облизване

77-годишната баба Хава от босненското село Църнево твърди, че може да излекува всевъзможни очни проблеми, единствено като оближе очите на пациентите си.

Възрастната жена е известна с феноменалната си заложба, както в родното си село, по този начин и в прилежащите обитаеми места. Босненци са уверени, че езикът на бабата е лековит.

Баба Хава е разкрила способността си, когато е била дете и при по-големия ѝ брат се появила сухота в очите. Тогава на смешка тя решила да оближе очите му, с цел да му помогне със здравословния му проблем.

Няколко часа по-късно обаче сухотата на баткото в действителност изчезнала. От тогава Хава лекува хората с олизване. Вече близо 40 години босненката твърди, че оказва помощ на хората.

Баба Хава е излекувала очните проблеми на доста хора след брат ѝ. Всеки, който я е потърсил, споделя, че тя в действителност има дарбата да лекува всичко – от алергии и раздразнения до конюнктивит и зрителна хипертензия.

 Баба Хава

В някой случай вълшебният език на бабата даже можел да облекчи признаците при катаракта на очите.

С езика си бабата даже може да извади стърготини и стъкло, които са попаднали в очните ябълки на хората.

Веднъж баба Хава била посетена от мъж, който имал парче желязо в окото и лекарите не успявали да го извадят. Босненката изчистила гнойта от окото на мъжа и по-късно с език извадила парчето желязо.

Въпреки че не можела да излекува всички болежки, тя схванала, че може да облекчи признаците даже при перде на очите. За утешение на гнусливите тя мие езика си със мощен алкохол, както преди, по този начин и след процедурата.

Когато Хава се омъжила, брачният партньор ѝ сметнал активността ѝ за недостойна и забранил на дамата да ползва лекуването. Един ден обаче в окото на брачна половинка се забива тресчица.

Тогава босненката облизала потърпевшото око и болката на мъжа като по знамение изчезнала. Така брачният партньор на бабата се убедил, че дарбата ѝ е действителна и разрешил дамата още веднъж да я употребява.

Баба Хава счита езика си за свръхестествен и даже е разрешила той да бъде отсечен след гибелта ѝ, с цел да продължи да оказва помощ на хората даже след кончината на дамата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР