Стопкадри Нова ТвТревожни данни показват, че в Сливен и региона

...
Стопкадри Нова ТвТревожни данни показват, че в Сливен и региона
Коментари Харесай

Жените в Сливен стават баби на 30 години

Стопкадри Нова Тв

Тревожни данни демонстрират, че в Сливен и района дамите раждат още на 13 години, а на 30 към този момент стават баби.

Там са и най-вече новородени на глава от популацията, само че неприятното е, че бебета се раждат безусловно от деца.

Лекарят от детското поделение в сливенската болница Росица Райнова разкрива, че сега в отделението имат 12 родилки, от които седем малолетни майки.

Някои от тях са с под две деца, като примерно майка на 17 години, която сега лежи с бебенцето си, само че има и детенце на четири години, сподели „ Здравей, България “ Райнова.



Тя призна, че това, което ги тормози е, че деца раждат деца, откакто междинната възраст на първо раждане в област Сливен е 22 години.

Коефициентът на плодовитост в Сливен е най-високият за страната - 2,49, а броя на извънбрачните деца е близо 50 % от всички деца, родени в област Сливен.

Това се дължи значително на тези малолетни и малолетни майки, които не подписват цивилен бракове и живеят като самотни майки, и до момента в който станат баби общо взето са на обществено подкрепяне, добави Райнова.

Тези девойки са отпаднали рано от просветителната система и за тях е естественото на 13 години да станат майки, а на 30 към този момент са и баби. Казват, че е традиция при тях, само че не може да бъде обаче традиция деца да раждат деца. Къде са ромските организации, къде е страната, къде е „ Закрила на детето “, те би трябвало да поставят старания, сподели още по Нова Тв доктор Найнова.

При такова ранно раждане детският организъм не е зрял, огромен е процентът на недоносените дечица. Липсва също наставнически потенциал, защото те нямат житейски опит, нито психически са готови да бъдат майки, съобщи Райнова.

Последва и прелюбопитен коментар на Виктор Николаев от студиото.

Ясна е картината, само че не е ясно какво се прави, с цел да се подтиква раждаемостта и в останалите региони, и то при фамилии, при които имаме двама родители, работещи, с обучение, с различен вид фамилни привички, различен вид традиция. Какви хора излизат и на пазара на труда, и какви хора излизат от другата страна откъм разходната част, разчитащи на обществени помощи, също е тематика, обвързвана с днешния ден на труда и пазара на труда, сподели водещият.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР