57% от българите са настроени положително към френския президент Еманюел

...
57% от българите са настроени положително към френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Българите харесват най-много Макрон и папата

57% от българите са настроени позитивно към френския президент Еманюел Макрон и папа Франциск, демонстрира изследване на " Галъп интернешънъл ", представено от БГНЕС. Най-малко благосклонни българите са към турския президент Реджеп Ердоган – 65% не го харесват, и американския президент Доналд Тръмп – 52%.

За съветския водач Владимир Путин позитивно са настроени 53%, а за немската канцлерка Ангела Меркел - 46%.

За съпоставяне, в югозападната ни съседка Северна Македония с най-голяма респект се употребява Реджеп Ердоган, Ангела Меркел е втора, а Владимир Путин е трети.

В международен мащаб проучването на интернационалната асоциация „ Галъп “, наречено „ Краят на годината “ - демонстрира, че хората от всички континенти споделят обща вяра за по-активен Европейски съюз.

Ангела Меркел оглавява листата на международните водачи за втора поредна година. След нея е Макрон, който за първи път влезе в класацията преди три години, когато беше новоизбран. Всъщност тези двама европейски водачи са единствените, които са позитивно оценени в това изследване измежду 50 страни. Анкетата демонстрира, че както президентът на Съединени американски щати, по този начин и на Русия са постигнали същите негативни въздействия като предходната година, а рейтингът на израелския министър председател Нетаняху понижава. Въпреки че не е политически водач, папа Франциск продължава да бъде най-положително признатият водач в света.

В проучването, извършено в международен мащаб от октомври до декември 2019 година, са взели участие 45 676 души.

 

Цюрих / Швейцария
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР