57-годишният турчин Уфук Алп, който преди дни беше арестуван след

...
57-годишният турчин Уфук Алп, който преди дни беше арестуван след
Коментари Харесай

Турчинът с поршето, арестуван с наркотици за 60 бона, остава зад решетките

57-годишният турчин Уфук Алп, който преди дни беше задържан след акция на пловдивската престъпна полиция с огромно количество опиати, остава в ареста. Иззети са разнообразни типове опиати от колите и адреса на мъжа- хероин, марихуана и кокаин на стойност близо 60 хиляди лв..

Днес той се изправи пред Окръжен съд Пловдив, с цел да му бъде взета мярка за неотклонение. Според доказателствата, които са показани след обиските на автомобила, с който е спрян за инспекция са били открити две найлонови чанти, съдържащи хероин и сложени под шофьорската седалка. Останалата част от другите типове наркотични субстанции са били открити в наето от обвинения жилище в регион „ Южен” и от лек автомобил „ Порше”, като там хероинът е бил прикрит в калъф за очила. На предния ден 57-годишният Уфук е сменил „ Поршето” с автомобил на негов прочут Айдън Хюсеин.

Прокурорът по делото изиска най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, тъй като досега събраните доказателства са задоволителни да се каже, че обвиненият е направил закононарушението. Според държавното обвиняване се касае за огромно количество наркотични субстанции, които се твърди от криминалистите, че са били предопределени за разпространяване отвън страната, а точно за Турция и Северна Македония. Част от марихуаната е била планувана и за Пловдив.

Защитникът на обвинения, юрист Атанасов изиска мярка задържане под домакински арест, като застана зад тезата, че Уфук е бил попаднал в обстановка, в която не е знаел какво транспортира в деня на ареста. Атанасов сподели, че клиентът му е тръгнал към в София с концепцията да направи услуга на своя другар, като е знаел,че в плика има парична сума, а не опиати. Той добави, че във връзка с марихуаната открита в жилището му отново е бил съпричастен към своя другар, като е съхранявал сакът му, в който още веднъж не е знаел какво има. Така съгласно отбраната обвиненият се оказва инцидентно съпричастен към закононарушение. На това мнение държавното обвиняване се възпротиви, като сподели, че част от дрогата открита в жилището му не е била единствено в сак, а и под мивката в кухнята.

“Моля за домакински арест - имам непрекъснат адрес и аз се усещам доста зле със сърцето. Искам да остана в жилището си”. Това добави пред съда 57-годишният Уфук Алп.

Пловдивският областен съд почете настояването на Окръжна прокуратура и взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с обвиненият, като съгласно доказателствата и експертизите по делото, събрани на този стадий, демонстрират, че Уфук Алп е създател на осъщественото закононарушение. От значение за приемането да остане в ареста е това, че не е български жител и може да напусне рамките на страната и да се укрие.

Наказанието му може да бъде от 3 до 12 години отнемане от независимост и санкция от 10 до 50 хиляди лв.. Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР