53-годишният Илия Шопов, шофирал камиона ковчег във фаталния вторник, когато

...
53-годишният Илия Шопов, шофирал камиона ковчег във фаталния вторник, когато
Коментари Харесай

Драма в съда! Щерката на Илия, карал камиона ковчег, убил красивата Фатиме, реве неутешимо: Съжалявам за нея, но…

53-годишният Илия Шопов, карал камиона ковчег във съдбовния вторник, когато на пешеходната пътека в Благоевград бе убита Фатиме Колашева, преди малко бе изправен на подсъдимата пейка за установяване на мярката му за неотклонение.


В злополучния ден Илия Шопов от село Черниче е изпълнявал трудовите си отговорности към компания „ Георесурс “ – Симитли.

Шопов влезе в правосъдна зала с качулка на главата, съпроводен от щерка му и брат му.

Минути преди старта на делото през сълзи дъщерята на Шопов съобщи: „ Съжалявам за момичето, само че той не е отговорен “.

Пред магистратите очевидно смутен Шопов съобщи, че не е нарушител и помоли за по-лека мярка за неотклонение. Той изрази страдание за случилото се.

По време на делото отбраната посочи пред съда като смекчаващо събитието, че водачът е показал съпричастност незабавно след възникването на произшествието. Стана ясно и че мъжът е карал камиона доста постепенно. Към момента обаче има още доста въпроси по отношение на трагичния случай, които остават без отговори.

Заради груби нарушавания на пътя, от страна на водача на камиона, окръжна прокуратурата изиска най-тежкото наказване, задържане под стража за Илия.

Прокурорът по делото посочи, че Шопов е управлявал претрупан камион, над 11 тона над допустимото, не е съобразил държанието си на пътя с това, както и с обстоятелството, че се движи в регион с интензивно придвижване, жилищни здания, офиси, студентски общежития и заведения. Шопов има и други нарушавания на пътя.

Обвинението изрази подозрения, че водачът може и да се укрие, по тази причина изиска задържането му под стража.

Адвокатът на обвинения Красимир Аврамов отвърна: „ Как ще ни убеди прокуратурата, че в случай че камионът не е бил претрупан, нямало да се стигне до трагичния случай, въпреки всичко се е движел с 5-6 км. Моля съда за състрадание и правдивост “.

Само две думи сподели обвиненият Шопов: „ Не съм нарушител, няма да се укрия, хората ме познават “.

Буквално преди минути стана ясно, че Илия е пуснат на независимост против 5000 лв.. Това решение взе окръжният арбитър Илияна Стоилова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Използвани са материали от struma.bg и struma.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР