Поне четирима души са задържани за 24 часа за фалшиви

...
Поне четирима души са задържани за 24 часа за фалшиви
Коментари Харесай

Даваш 500 лв. и взимаш фалшив COVID сертификат

Поне четирима души са арестувани за 24 часа за подправени документи за имунизация. Това стана ясно от брифинг на Районната прокуратура във Велико Търново. Около 500 лв. е коствал неистинският документ, сочи следствието досега, оповестяват от Нова ТВ.

„ Установени са най-малко четири лица, които са си предавали поредно персоналните данни, респективно - назад документите им, с цел да доближат до крайните „ потребители” или клиенти и надлежно са получавали възнаграждение за това”, посочи представителят на Районната прокуратура във Велико Търново Тотко Тотев.

Властите не дадоха отговор от какъв брой време е функционирала групата за издаване на подправените документи и на каква територия са се популяризирали те. Акцията в медицинския център в Кюстендил от през днешния ден е обвързвана с следствието.

„ Установена е съпричастност на друго лице от Кюстендил при посредничеството за издаване на документите. Установено е и от кое място са издавани, което е наложило дейности в медицински център в Кюстендил”, добави още Тотев.
Органите на Министерство на вътрешните работи са тръгнали по следите на вероятно закононарушение, откакто са получили сигнал за мъж от Велико Търново, който популяризира подправени Коронавирус документи. Той е арестуван.

В телефона му е открит диалог с жена, която евентуално е последният покупател на подправен тест. До момента са открити 4 подправени теста. Двама от притежателите им към този момент са напуснали страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР