Платих около 3000 евро на трафикантите. Това сподели пред бТВ

...
Платих около 3000 евро на трафикантите. Това сподели пред бТВ
Коментари Харесай

Лекари от Бургас се борят за живота на момче, дало 3000 евро на трафикантите

Платих към 3000 евро на трафикантите. Това показа пред бТВ 15-годишният Захидля, който е настанен в УМБАЛ – Бургас, откакто дрогираният Станко Станков от село Габаре заби микробус, цялостен с мигранти в канавка.

Младежът е признат в болничното заведение с травма на корема и гърдите. Той демонстрира раните по краката си. Наложило му се да върви необут. Захидля няма обувки, тъй като спестявал пари, с цел да сбъдне фантазията си – да живее във Франция.

На български 15-годишното момче описа на кореспондента на бТВ Десислава Генева за маршрута си – България, Сърбия, Германия, Франция.
Дрогиран и без брошура заби бус, препълнен с мигранти, край моста на река Ропотамо.



„ Неговото положение е устойчиво, положително все още. Трябва да минат 24 до 48 ч., с цел да забележим накъде ще тръгнат нещата “, изясни доктор Васил Керанов от Хирургично поделение в УМБАЛ Бургас.

Районна прокуратура Бургас образува досъдебно произвеждане за трафик на мигранти на дрогирания и недееспособен 48-годишен лидер, който катастрофира с мукробус. Той карал без брошура. На направения полеви тест за алкохол и опиати е дал позитивна проба за амфетамин.
Ето друсания каналджия Станко, който прати 8 мигранти в болница след меле край р. Ропотамо

Неправоспособният лидер е изгубил ръководство над автомобила и е съборил крайпътен знак. Това се случва сред селата Ясна поляна и Веселие, малко след моста на река Ропотамо. После попада в канавка и се забива в дърветата.

Осем от мъжете са откарани в Спешния център на държавната Бургаска болница с охлузвания и натъртвания. Останалите седем мигранти са освободени за домашно лекуване и върнати при другите арестувани.

Изненадата за униформените идва, когато в тайник на микробуса 34 млади мъже на възраст сред 20 и 30 година, самоопределящи се като афганистанци.

„ Останалите, дружно със чиновници от Гранична полиция, подлежат на спомагателни полицейски дейности за определяне пътя, по който са минали незаконно на територията на България “, посочи представителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева.

Собственикът на авариралият микробус Николай Дервишев пък показа, че транспортното средство било наето от компанията на брачната половинка му в понеделник. Той не знаел защо се употребява микробуса, научил за случая от малкия екран.

Дрогираният лидер е арестуван за едно денонощие, по случая е формирано бързо досъдебно произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР