50 имота са узаконени в квартал "Нов път" във Видин

...
50 имота са узаконени в квартал "Нов път" във Видин
Коментари Харесай

50 имота са узаконени за две години в квартал „Нов път“ във Видин

50 парцела са узаконени в квартал "Нов път " във Видин за две години, сподели ръководителят на Общинския съвет Генади Велков. Темата за обезпечаване на еднакъв достъп до жилище за ромите в града беше разисквана на конгрес по самодейност на „ Организация Дром “. С конференцията е маркирана и 20-годишнината от основаването на организацията.
„ За тези 20 години „ Организация Дром “ сподели своята жизнеспособност и способността си да взема решение по-голяма част от проблемите на ромското население. Понеже тематиката на тази конференция е еднакъв достъп до жилища на ромите, аз се веселя, че общинският съвет във Видин за тези две години съумя да позволи към 50 казуса в това отношение, продавайки земята на ромите в квартал „ Нов път “, там където те имат построени жилища и могат да ги узаконят. Радвам се, че тази процедура продължава “- сподели ръководителят на Общинския съвет Генади Велков.
Проблемът за обезпечаване на еднакъв достъп до жилища за ромите можем да решим дружно неправителственият бранш и локалната власт, сподели ръководителят на „ Организация Дром “ Донка Панайотова:
„ Вървейки ръка за ръка неправителственият бранш и локалните институции, ще реализираме доста по-добри резултати. “
От неправителствената организация споделиха, че повече от 15 години работят по обезпечаване на качествено обучение за ромските деца, а в този момент фокусът е жилищната политика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР