44-кратният шампион на Гърция Олимпиакос е заплашен от изхвърляне във

...
44-кратният шампион на Гърция Олимпиакос е заплашен от изхвърляне във
Коментари Харесай

"Олимпиакос" заплашен с изхвърляне във втора дивизия заради уреден мач

44-кратният първенец на Гърция " Олимпиакос " е застрашен от изхвърляне във втора дивизия. Причината е следствие за организиран мач, твърди гръцкото радио " Спорт ФМ ".

Става дума за срещата с " Атромитос " от 2015 година В нея " Олимпиакос " победи с 2:1.



Само че двата клуба и 15 забъркани лица от тях са обект на следствие поради " уговаряне на резултат във футболен мач, за да се изведат дивиденти ". Ако това закононарушение се потвърди, то двата клуба може да бъдат осъдени с изхвърляне в по-долна дивизия, 3 млн. евро парична санкция, а всеки забъркан може да получи възбрана да се занимава с футбол до живот.

Сред разследваните е притежателят на " Олимпиакос " и " Нотингам Форест " - Вангелис Маринакис. Наскоро беше оповестено, че той е излекуван, откакто е бил инфектиран с ковид. Смята се обаче, че преди да бъде подложен под карантина, е бил на мач сред " Нотигнам " и " Арсенал ".

Снимка: Getty Images

Обвинени са още притежателят на " Атромитос " Йоргос Спанос, съдиите на мача, треньорът на " Атромитос " Рикардо Са Пинто, както и още няколко индивида от управлението на двата клуба.

Ако виновността на Маринакис се потвърди, той ще би трябвало да се отдръпна освен от ръководството на " Олимпиакос ", а и на " Нотингам Форест ".

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР