39-ият президент на САЩ, 98-годишният Джими Картър, отказа медицинско лечение

...
39-ият президент на САЩ, 98-годишният Джими Картър, отказа медицинско лечение
Коментари Харесай

Джими Картър отказа хоспитализация: ще прекара оставащото време у дома

39-ият президент на Съединени американски щати, 98-годишният Джими Картър, отхвърли здравно лекуване и реши да прекара " оставащото време " в домакински приют. Той взе това решение след поредност от къси хоспитализации. Това се казва в изказването на Carter Center.

„ След поредност от къси хоспитализации някогашният президент на Съединени американски щати Джими Картър през днешния ден реши да прекара остатъка от времето си вкъщи със фамилията си и да получи хосписни грижи вместо спомагателни медицински интервенции “, споделиха от пресслужбата.

Освен това в изказването се споделя, че изборът на някогашния президент е получил " цялостната поддръжка на фамилията и медицинския му екип ". Освен това се споделя, че фамилията моли за усамотение през това време и е признателно за грижите, проявени от неговите почитатели.

Какво се знае за Джими Картър?

Джими Картър е определен за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия през 1977 година, мандатът му завършва през 1981 година След това на негово място идва републиканецът Роналд Рейгън, който побеждава Картър.

Картър получи Нобеловата премия за мир за 2002 година за работата си в намирането на мирни решения на интернационалните спорове, поощряване на демокрацията и човешките права и поощряване на икономическото и обществено развиване.

Когато стартира политическата си кариера, той се опълчва на расовата сегрегация и също по този начин поддържа зараждащото се придвижване за цивилен права. Като президент, Джими Картър съумя да реши казуса с енергийния дефицит, като сътвори национална енергийна политика. Той също по този начин сътвори федерален отдел на образованието, укрепи системата за обществени грижи и назначи рекорден брой дами, както и чернокожи и испанци, на държавни длъжности.

Той също по този начин оказа помощ за постигането на съглашение сред Египет и Израел, откри цялостни дипломатически връзки с Китай и приключи договарянията по контракт за ограничение на нуклеарните оръжия със Съветския съюз, който в последна сметка не беше подписан.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР