''Очаквам да има много компромати в предизборната кампания. Ако имаше

...
''Очаквам да има много компромати в предизборната кампания. Ако имаше
Коментари Харесай

Доц. Гълъбов: Очаквам да има много компромати в предизборната кампания

''Очаквам да има доста компромати в предизборната акция. Ако имаше предпочитание за радикална смяна, трябваше да има политическа воля за промяна на курса. Такава, обаче няма. Това съобщи политологът доцент Антоний Гълъбов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

''Има тежък проблем от това по какъв начин са подредени управляващите. Законодателната е по-слаба. В момента всичко е съсредоточено в София. Законодателната власт би трябвало да стане по-силна'', счита той.

По думите му е доста грозно една покруса да се използва политически. " Българското общество е доста разграничено и фрагментирано и ще създаде и такива избори ", предизвести политологът.

" Следизборните обединения се случват сред политиците, по-честно е преди вотът да се съобщи кой с кой не би се коалирал. ГЕРБ за първи път се явяват на избори в коалиция. Опитът им очевидно ги е предиздвикал да го създадат. Те се заявяват в център-дясно насочено партньорство. Много малко са министър-председателите, които употребяват опцията да са покрай хората, както го прави министър председателят Борисов. Повечето се затвориха в кабинетите си. Това е метод, общопризнат от предишното. Бойко Борисов е гръбнакът на ГЕРБ “, уточни Гълъбов.

По думите му се намираме в турболентен интервал, от който няма да излезем скоро. „ При неналичието на ясно изразена управническа опция е прекомерно допустимо да имаме комплицирана управническа коалиция. Вървим към комплицирана и рискова композиция. Предстоят ни тежки следизборни дни “, предвижда той.

''Много значимо е преди да гласоподава всеки българин да си отговори на няколко въпроса. А точно: по какъв начин съответната партия разказва настоящето положение на страната, какво дават обещание да се промени, по какъв начин си показват да се промени, в каква степен и по какъв начин изясняват, че жителите ще вземат участие, какви са гаранциите, че ще бъдат реализирани резултати. Българинът е песимист, той има потребност от здрава почва под краката си, с цел да реши дали да поддържа някой. В случая става дума за рационален избор “, изясни доцент Антоний Гълъбов.

''Има десен и ляв протестен избор. По-малките партии разчитат на това, с цел да получат субсидии'', смята той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР