''Ние се хванахме за един опит за правителствена пропаганда, защото

...
''Ние се хванахме за един опит за правителствена пропаганда, защото
Коментари Харесай

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Прокуратурата и МВР са опитали да отвлекат Божков от ОАЕ

''Ние се хванахме за един опит за държавна агитация, тъй като съгласно мен е тъкмо това, по какъв начин ние получаваме една доста сериозна помощ от далечните Обединени арабски емирства, които явно доста високо ценят съдействието с българските управляващи. Беше оповестено, че ние сме изпратили, в другите изявления в действителност бяха посочени разнообразни числа, разнообразни стойности, само че беше оповестено, че сме изпратили сред 20 и 35 тона агнешко, сирена и други сходни хранителни артикули, ценени в арабския свят, и в подмяна сме получили 15 тона медицински артикули и малко хранителни артикули. Какво беше нашето учудване, когато се оказа, че в действителност сме получили не повече от 3 тона, сред 2 и 3 тона маски, калцуни и на първо място дезинфектант, а България е един доста сериозен производител на дезинфектанти (Тук алкохол се прави в промишлени количество безусловно, ние сме един от огромните производители на спирт), и към 12-13 тона фурми'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ проверяващият публицист от уеб страницата ''Биволъ'' Димитър Стоянов, който бе основно настоящо лице в следствието на стоковия бартер сред България и ОАЕ, станал известен като ''Фурмигейт''.

''Имахме информация, че в действителност обществото е подведено. Стигнах до такава степен, докъдето можах да проникна, без да бъда в нарушаване. Допуснаха ме, никой не ме спря. Ние поискахме формален коментар от Българския червен кръст, от разнообразни институции, от разнообразни министерства. Беше доказано, че медицинските артикули са сред 2 и 3 тона. Това, от което ние се нуждаем, виждаме, че в разнообразни заболели не доближават маски, не доближават очила, не доближават защитни средства, калцуни, костюми, ръкавиците са с доста ниско качество, това е проблем. Това е ситуацията във Видин. В един миг на хора от Видин, като на Георги Георгиев от БОЕЦ му се повдигат обвинявания по тази причина, че съгласно прокуратурата той популяризира погрешна информация, изказване, с което аз не мога да се съглася, тъй като от това, което виждам той ще потвърди всяка своя дума пред съда, уповавам се да го направи. И въпреки това държавното управление, което по отношение на рецесията популяризира, че идват 15 тона медицински материали, в това число и Мутафчийски сподели, публично беше представен от няколко медии, че ето идва помощ от 15 тона медицински материали. Доколкото прочетох той не загатва и в началото за храни. А тази информация се оказа тотално погрешна. Значи на едно централно равнище, каквото е държавното управление, се спуска погрешна информация, жителите са заблудени'', продължи Стоянов.

''Това не е единствено във Видин, за жалост. Ние имаме сигнали за няколко разнообразни лечебни заведения, видяхме какви костюми бяха раздадени - от 80-те години за антибактериална и антирадиационна отбрана, които са изцяло непригодни за работа в условия на пандемия. Защото да, това е вирус, само че това не е бактериологично оръжие. И лекари, и всевъзможен медицински личен състав би трябвало да се грижи за пациентите, а не да се защищава от тях'', добави журналистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР