''Когато един човек се постави под фокуса на вниманието на

...
''Когато един човек се постави под фокуса на вниманието на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Имаме данни, че Божков е пътувал до Русия със служебния си паспорт

''Когато един човек се сложи под фокуса на вниманието на управляващите, на медиите и така нататък, е разумно да проверим по какъв начин стоят писмено нещата при него. Напълно логически ход е да проверим той дали е част от хора, които употребяват някакви преференции при пътуването си отвън граница. Така достигнахме, че той (бел. ред. Васил Божков) като част от организация, която влиза във физическата просвета, която доколкото знам аз най-малко не е лицензирана, е получил подобен паспорт, както и неговият съучастник (бел. ред. Георги Попов, съучастник на Васил Божков)'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Димитър Стоянов, проверяващ публицист от уеб страницата ''Биволъ''. Казаното от Стоянов е във връзка новината, че Васил Божков и съдружникът му Георги Попов са пътували до Дубай със служебни паспорти.

''Много любопитен факт е, че в случай че погледнете в Търговския указател ще видите, че в Управителния съвет на тази организация е и Димитър Джамов. Аз съм любопитен дали и Димитър Джамов има длъжностен паспорт, тъй като по логиката на Министерството на външните работи и на Министерството на спорта, той дава отговор на всички критерии да получи един длъжностен паспорт и да пътува умерено в страни, в които имаме визови отношения'', продължи Димитър Стоянов по тематиката.

''Забавното е, че ние сме пуснали запитването си по Закона за достъп до социална информация на 12-и или 13-и февруари, паспортът е анулиран на 17-и феруари, което значи, че даже и в Министерството на външните работи не е имало податки, не е имало процедура по отнемането на този паспорт на това следствие лице, тъй като в тази ситуация Васил Божков е преследван от закона, обект на прокурорско следствие, с повдигнати обвинявания лице. Не виждам изключително предпочитание да ни благодарят. Беше направено всичко допустимо този случай да бъде заметен'', показа той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР