37-годишният М.М., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна

...
37-годишният М.М., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна
Коментари Харесай

11 години затвор за варненец, убил жестоко баща си

37-годишният М.М., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за убийството на своя татко - закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, прочие 1 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс, беше приет за отговорен, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Окръжният съд в морската ни столица дефинира той да търпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 11 години, при непоколебим режим на изтърпяване.

Наложеното наказване е по-ниско от минималното, планувано в закона за това действие, защото е прибавен член 55, алинея 1, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс заради съществуване на многочислени смекчаващи виновността условия.

Съдът почете гражданските искове на четирима близки родственици на жертвата на закононарушението и осъди обвинения да заплати общо 130 000 лв. компенсации за породени неимуществени вреди. В тежест на М.М. са направените разноските по делото в размер на 1602,95 лв., както и държавните такси върху почетените цивилен искове.

На 17 май тази година, в фамилната къща в сeло Петров дол, след поредна ескалация на спор сред татко и наследник, датиращ отдавна, младият мъж умъртвил своя родител. Първоначално гибелта на мъжа била възприета като естествена заради голям брой тежки болести, които имал.

Но след осъществена ексхумация на тялото, резултатите от направените съдебно-медицински експертизи посочили, че гибелта му настъпила принудително в следствие от задушаване. М.М. признал за осъщественото от него закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР