32 сложни клинични случая, намерили своите решения благодарение на високия

...
32 сложни клинични случая, намерили своите решения благодарение на високия
Коментари Харесай

Български Кардиологичен Институт връчи годишните си награди от конкурса „Моят запомнящ се пациент

32 комплицирани клинични случая, намерили своите решения с помощта на високия професионализъм на лекарите, бяха показани във второто издание на състезанието „ Моят запаметяващ се пациент ", проведен от Български Кардиологичен Институт. Форумът мина при извънреден интерес с присъединяване на лекари и от седемте лечебни заведения на Института в цялата страна. Отличените бяха оповестени на гала в хибриден формат, като хазаин още веднъж стана,Сърце и Мозък` Плевен.



„ Български Кардиологичен Институт показва признателност за демонстрирания професионализъм към всички участници в състезанието, подготвили мултидисциплинарни случаи, които демонстрират високото равнище на подготвеност на експертите в нашите лечебни заведения. Всеки един от показаните случаи е неповторим самичък по себе си и потвърждава положителната диагностична и лечебна работа във всички клиники и отделения ", обърна се към присъстващите проф. доктор Яна Симова - изпълнителен шеф на Българския Кардиологичен Институт. Част от лекарите - от лечебните заведения в Бургас, Велико Търново и Шумен, наблюдаваха церемонията онлайн заради претрупан график и неспособност да пътуват.



Имената на отличените във второто издание на „ Моят запаметяващ се пациент " разгласи доктор Анюта Иванова - член на Съвета на шефовете на БКИ, по чиято концепция тъкмо преди година се ражда състезанието. " Щастлива съм, че за повторно този конкурс събира толкоз доста участници, отдадени на грижата за по-добър живот на нашите пациенти. Представените случаи са двойно повече спрямо първото издание. Мултидисциплинарният метод, който виждаме във всички клиники, потвърждава по какъв начин с помощта на голям брой лекари от разнообразни специалности ни лечебни заведения сме в положение да разгадаем всеки един клиничен проблем на пациентите ни ", съобщи доктор Иванова.

След разискване на показаните 32 случая, жури от професори и доценти, отличи на първите три места:

Първо място: Парична премия и грамота единомислещо се присъжда на извънредно новаторския и прибавен за първи път в България способ от Клиниката по неврохирургия и гръбначна хирургия в,Сърце и Мозък` Плевен. Случаят е „ Първа дългосегментна 3D направлявана MIS спинална реорганизация при ревизионна хирургия на лумбален сегмент в България ". Автори: доцент Д. Харитонов, доктор В. Тунов, доктор С. Грънчаров.

Второ място: Парична премия и грамота се присъжда на Клиника по здравна онкология, взаимно с Клиника по кардиология в,Сърце и Мозък` Плевен. Наградата е за „ Кардиоонкология в действителната процедура: обстоятелства и провокации в лекуването на метастатичен белодробен карцином. " Автори: доцент Н. Чилингирова, доктор М. Самарджиева, доктор В. Петрушева, доктор М. Сираков, проф. Я. Симова.

Трето място: Парична премия и грамота се присъжда на Клиниката по гастроентерология и Отделението по клинична патология към МБАЛ,Сърце и Мозък`, гр. Бургас. Темата е „ Ендоскопска субмукозна дисекция при пациентка с ранен стомашен карцином ". Автори: доктор М. Перухова, доктор В. Стоицов, доктор Н. Згурова.

Всички показани случаи ще бъдат оповестени в специфичен брой на списанието " Кардиология & Кардиохирургия “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР