31-годишният таксиметров шофьор от Димитровград Петър Петров изчезна на 3

...
31-годишният таксиметров шофьор от Димитровград Петър Петров изчезна на 3
Коментари Харесай

Спор за фатална жена преди 17 години окървави Димитровград

31-годишният таксиметров водач от Димитровград Петър Петров изчезна на 3 март 2004-а. Близките му го оповестиха за търсене на 5-и същия месец. На 26 март пазарджиклията Красимир Шопов гостувал на приятелката си в димитровградското село Брод. Там забелязал натрупа на Петров в река Марица. Тялото било закачено на дънер и се наложило от водата да го вадят пожарникари с каик.

В деня на погребението Павел, синът на убития таксиджия, раздаваше цветя на събралите се. " За да посрещнем тате, като си пристигна ",обясняваше малчуганът, без да подозира какво в действителност се е случило. После се зададе черната катафалка.

" Тате си идва! " вика дребният Павко и се втурва към автомобила. Миг по-късно момченцето към този момент схваща, че повече няма да види татко си, и също се облива в сълзи. Служител на организацията и двама от сътрудниците на Петров изнасят затворения ковчег и го слагат на стойки край стената на блока. По време на опелото Делян Пеев, съдружник на Петър с таксито, държи огромна свещ и рони сълзи над ковчега.

14 дни по-късно трагично изложение - на 9 април 2004 година,

Пеев направя признания, че е умъртвил приятеля си с тесла.

Кръвопролитието се разиграло в Деляновото мазе, под жилището му в блок на централния димитровградски бул. " Г. С. Раковски ".

" Преди да проговори, той беше разпитван 8 часа от следовател, психолози от института на Министерство на вътрешните работи, спецполицаи от отдел Тежки закононарушения против личността и криминалисти от локалното РПУ. Убиецът и жертвата се познавали от 4 години. Освен че карали едно такси, двамата се въртели на смени и при разноса на салами из магазините ", припомниха си служители на реда. Няколко дни по-късно той води криминалистите и следователите до язовир сред минералбанските села Спахиево и Сираково. Във водоема бе открита теслата, станала оръжие на закононарушението.

В пространните си пояснения, дадени по-късно пред съда, Пеев декларирал, че Петров го е нападнал пръв в мазето му. Според показанията на подсъдимия, случаят там се разиграл, откакто двамата свалили остаряла пералня от Деляновия апартамент.

" На партера Петър блъсна пералнята преднамерено в крайници ми. Казах му: " Леко, ще ме убиеш ", а той отвърна: " Няма ти нищо, огромна работа, какво като те убия!? ". След като поставихме товара си в мазето,

Петър ме попита за жена си: Ти тая мойта к..а е..л ли си я?

Отвърнах му, че приказва нелепости. После ме заболя удареният крайник. Наведох се и той ме блъсна ", обяснил Пеев.

След това, съгласно изказванията му, Делян вдигнал глава и видял по какъв начин Петров замахва с прът към него. " Дървото се стовари върху рамото ми и аз паднах. Той потегли против мене и рече: " Сега ще те убия! ". По израза на лицето му си личеше, че желанията му са съществени, не го бях виждал до момента подобен ", описа подсъдимият пред Темида. После той декларирал, че протегнал ръка към първия му попаднал предмет, който се оказал тесла.

" Нямах желание да го умъртвявам, желаех просто да се предпазя, със стиснати очи замахнах да отбия удара, след това замахнах още един път и дръжката ми се изплъзна от ръцете ", е версията на Пеев. Той обяснил още, че съумял да извади забитото сечиво в черепа на издъхналата си жертва след два опита. Оставил теслата върху изстиващото тяло на ортака си и се качил в таксито. Там решил да се обади в полицията. В същото време диспечерката го потърсила по станцията за поръчка и килърът не се престрашил да отиде до Районното, с цел да се съобщи.

" Когато потеглих, шумът от мотора взе да ме успокоява и не отидох в полицията ", твърди Делян. Той возил клиенти до 22 ч. Тогава от Петровия телефон с включен KLIR, с цел да прикрие номера, набрал балдъзата на убития. Усилил музиката в колата и по този начин държал отворено към минута, без да каже нищо в слушалката. След като набрал и своя номер от GSM-a на жертвата, Пеев се върнал в мазето.

" Трупът си беше в същата поза, в която го оставих. Покрай врата беше почнала да се образува много огромна локва кръв ", споделя килърът. Около 2 часа на 4 март младият таксиджия взел няколко празни чувала, постлал ги в таксито и огледал дали не се движат хора по булеварда. После извлякъл натрупа и го натоварил в багажника на жълтия мерцедес.

След това се опитал да се свърже с татко си за съвет, само че се скарали и Пеев не споделил какво е направил.

" Надявах се някой да открие натрупа в оставената пред блока кола, с цел да си призная ",

показа през 2005 година пред съда 27-годишният Делян. Докато тялото на Петров било в багажника, Пеев разнасял салами по магазините с буса на жертвата. След като се върнал от разноса, взел таксито и отишъл до пиацата. " Спомням си, че говорихме с него тогава. Сега ми се изправят косите, като си помисля, че Петьо е лежал в багажника ", споделя сътрудник на двамата ортаци от компанията за таксиметрови транспорти.

Към 20 часа Пеев отишъл на брега край река Марица, покрай с. Брод, и там изхвърлил тялото на ортака си. " Трупът продължи да плува известно време и внезапно потъна ", пресъздаде злокобната картина подсъдимият. Той още веднъж се върнал в мазето и измил кръвта с вода. Няколко дни по-късно забелязал, че сред фугите по плочките на чешмата имало засъхнала кръв, която замазал с нов пласт цимент.

Делян обаче не съумя да изясни какъв претекст е имал Петър, с цел да му налети. " Щеше да ме убие, познах го по изражението на лицето му ", рече на няколко пъти в правосъдната зала Пеев. Там той отхвърли да е имал интимни взаимоотношения със брачната половинка на жертвата. Смотолеви за някакви проблеми, които Петър приживе имал с полицията. Делян хем твърдеше, че с ортака си не са се карали, хем обясняваше, че от към месец преди убийството Петров се бил трансформирал и непрекъснато го навиквал.

Преди да бъде пробита построената защитна версия на причинителя, подозренията на експертите, че той крие нещо, се ускориха и от направения тест с детектор на лъжата. Пеев се сринал душевен при разпитите. Извършеното от него не му е давало мира и е желал да показа с някого, считат психолози. Според осведомени той осъзнавал какво прави, до момента в който е сечал Петров. След признанията си обаче евентуално изпаднал в рецесия и взел да се държи несъответстващо, отправяйки полови предложения към една от следователките. Делян отказал да го пази юрист и постоянно прибавял, че е отговорен.

" Неговата версия за случилото се, че Петър го нападнал пръв, удостоверява най-вероятната догадка, че в тази ситуация е забъркана жена ", разясняват експерти. Те считат още, че младият димитровградчанин можеше и да не бъде изправен пред Темида, в случай че не се беше разприказвал самичък.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР