30 април 1945 г., следобед, Берлин. Райхсканцеларията. Виновникът за най-кървавия

...
30 април 1945 г., следобед, Берлин. Райхсканцеларията. Виновникът за най-кървавия
Коментари Харесай

30 април 1945 г. Хитлер се самоубива

30 април 1945 година, следобяд, Берлин. Райхсканцеларията. Виновникът за най-кървавия боен спор в историята на човечеството Адолф Хитлер се е самоубил.

В късния следобяд останалите от бункера откриват Хитлер прострелян и строполен на земята, а диванът до него напоен с кръвта му. Той е лишил живота си, захапвайки цианид и по едно и също време с това прострелвайки се в главата.

Безжизненото тяло на Ева също е там. Тя е употребила единствено цианид, с цел да постави завършек на живота си. Ева изрично отхвърля да напусне бункера, когато Червената войска се доближава, настоявайки, че е измежду дребното останали му правилни хора. Адолф Хитлер и Ева Браун подписват цивилен брак на 29 април със очевидци Йозеф Гьобелс и Мартин Борман.

Хитлер се самоубива единствено два дни преди капитулирането на Берлин на 2 май 1945 година и към седмица преди края на Втората международна война на 8 май 1945 година

На 1 май 1945 година, 13 часа след самоубийството, Сталин е осведомен за гибелта на Хитлер. Генерал Ханс Кребс предава тази информация на руския военачалник Василий Чуйков, когато се срещат в 4 ч. на 1 май, с цел да водят договаряния за капитулацията на Германия.

Овъглените остатъци са открити от руснаците. Хитлер е разпознат от персоналния му ортодонт по направената от него зъбна протеза. След опознаване на труповете на семейство Гьобелс, на Адолф и Ева Хитлер и на военачалник Кребс са заровени в региона на дислоциране на отдела за контраразузнаване СМЕРШ на 3-та ударна войска – изначало в берлинския регион Бух, по-късно в градовете Финов, Щендал, Ратенов и най-после в Магдебург. В акта от 21 февруари 1946 година, подписан от началника на СМЕРШ на 3-та ударна войска, се споделя: „ В региона на гр. Ратенов е разкопана ямата с труповете на Хитлер, Браун, Гьобелсови и техните деца и военачалник Крипс... Всички изброени трупове се намират в полуразложено положение в дървени сандъци и в подобен тип са доставени в гр. Магдебург и още веднъж закопани в яма на дълбочина 2 метра в двора на къща №36 на улица „ Вестенщрасе”.

На 13 март 1970 година ръководителят на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Съюз на съветските социалистически републики Юрий Андропов изпраща до генералния секретар на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз Леонид Брежнев секретно писмо с предложение да бъдат унищожени останките, защото военният обект предстои на предаване на немските управляващи. На 16 март предлагането е признато, а на 26 март Андропов утвърждава проекта за напълно секретната интервенция „ Архив”.

В нощта на 4 против 5 април 1970 година оперативна група от специфичния отдел на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в 3-та войска отваря гробовете. На 5 април останките са извозени до региона на образователен полигон, смлени и изгорени. Пепелта е разпръсната в един от притоците на река Елба.

Адолф Хитлер е главният провинен за избиването на милиони по военните полета и изпращането в газовите камери на 6 млн. евреи, хиляди роми и насилствена дезинфекция.

Холокост се назовава изтребването на почти шест милиона европейски евреи по времето на Втората международна война от Нацистка Германия. Други етнически, политически и обществени групи също са били преследвани и унищожавани от този режим. Ако се вземат поради и нееврейските жертви, общият брой на починалите се прави оценка на девет до единадесет милиона.

Истинността на доказателствата за Холокоста, броят на жертвите, както и изказванията за всеобщи изтезания с газови камери се оспорват от някои историци и обществени персони. В редица европейски страни, най-вече тежко наранени от идеологията на националсоциализма като Германия, Австрия и Франция, отричането на Холокоста се смята за закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР