26-годишният актьор и политически затворник Павел Устинов отива на фронта.

...
26-годишният актьор и политически затворник Павел Устинов отива на фронта.
Коментари Харесай

Руски актьор, участник в антиправителствени протести, отива на фронта

26-годишният артист и политически пандизчия Павел Устинов отива на фронта. " Ако войната пристигна в нашия дом, ще бъде прекомерно късно. Имаме фамилии, съпруги, родители, деца зад тила си, които могат да бъдат в огромна заплаха, в случай че не създадем нищо. Още повече, че не бих си дал прошка, в случай че остана настрани откакто активизираха брат ми ", написа той в обществените си мрежи, представен от Руската работа на Би Би Си.

Павел Устинов е артист, който беше задържан след един от митингите в Москва през 2019 година Тогава за него започва акция за поддръжка " Аз / Ние сме Павел Устинов ", в която участваха известни артисти: Максим Виторган, Александър Петров, Александър Пал и доста други. Пред приемната на президентската администрация тогава се образува опашка от десетки метри - в нея се включиха артисти, с цел да птоестират в отбрана на Павел Устинов.

В същото време самият артист тогава настояваше, че е отвън политиката и се оказал инцидентно на мястото на митинга: трябвало там да се срещне с другар. Той приказва за това в изявление за Би Би Си.

Първоначално Устинов получи 3,5 години затвор, само че скоро по самодейност на прокуратурата беше освободен от следствения арест и присъдата беше сменена с една година пробация.

" След откриването на " Нов спектакъл " Павел беше поканен да се причисли към неговата натрупа, само че му се падна друга работа - в редовете на съветската войска, на самата фронтова линия. Чакаме завръщането на Павел. Гордеем се с него. И имаме вяра в нашата Победа ", - с такова обръщение той е бил изпратен от театъра, където играе.

Припомняме, че съветският президент разгласи, че частичната готовност се чака да завърши до края на октомври. На 17 октомври кметът на съветската столица разгласи, че мобилизацията в града е завършила, а към този момент изпратените повиквателни след тази дата са невалидни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР