255 души са загинали при земетресението в Афганистан тази нощ,

...
255 души са загинали при земетресението в Афганистан тази нощ,
Коментари Харесай

Стотици загинаха при силно земетресение в Афганистан

255 души са починали при земетресението в Афганистан тази нощ, заяви ДПА, като се базира на държавната осведомителна организация Бахтар. 155 души били ранени при труса с магнитуд 6,1 в източната част на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

90 къщи са разрушени в граничещата с Пакистан афганистанска провинция Пактика. Смята се, че десетки хора остават под руините, написа в Туитър генералният шеф на организация Бахтар Абдул Уахид Раян, представен от Асошиейтед прес.

Международната общественост значително приключи контактите си с Афганистан, откогато талибаните взеха властта в страната през август предходната година. Това евентуално ще усложни подпомагането на потърпевшите от земетресението, отбелязва АП.

Малко по-рано Ройтерс заяви за минимум 130 починали, като се базира на представител на талибанските управляващи.

Трусът е станал на дълбочина 30 километра, с епицентър на 42 километра югозападно от Хост - основния град на едноименната източна провинция, граничеща с Пакистан, сподели Европейско-средиземноморският сеизмологичен център, представен от ТАСС.

Повечето от доказаните жертви са в Пактика. Съобщения за починали има също в Хост и друга източна провинция - Нангархар.

Трусът е бил усетен също в Пакистан и Индия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР