25 забавни факта 2

...
Искате ли да знаете мястото, което има повече пещери от
Коментари Харесай

Искате ли да знаете мястото, което има повече пещери от всяко друго място на земята? Кентъки. Може би си струва да добавите към списъка си с ваканции.


Пустинята Сахара може да достигне до 136 градуса. Средната му температура всъщност е около 100 градуса по Фаренхайт, така че почти винаги е горещо.


Австралия е по-широка от Луната - 600 км по-широка, за да бъдем точни.


Ватикана всъщност е най-малката държава в света с ширина само 0,2 мили.


В Калифорния има повече хора, отколкото в Канада, въпреки факта, че Канада е с повече от 2000 процента по-голяма от Калифорния.


Най-близкият щат в Съединените щати до Африка е Мейн, който се простира по-на изток в Атлантическия океан, отколкото повечето хора осъзнават.


Мейн е и единственият щат, който има едносрично име.


Русия има по-голяма повърхност от Плутон. Изглежда невъзможно? Само помислете за тези 11 часови зони.


Сърцето на скарида се намира в главата. Странно, но някак готино.


Охлювите имат не един, не два, не три... а четири носа. Те не работят точно като човешките носове. Вместо това те усещат химикали, звуци, светлини и др.


На ленивец са му необходими две до четири седмици, за да смели храната. Те всъщност имат най-бавната метаболитна система от всички бозайници.


Точно както човешките бебета смучат палците си, слончетата понякога смучат хобота си. Те също могат да стоят в рамките на 20 минути след раждането (въпреки че не могат да виждат известно време и вместо това усещат майките си чрез звук и мирис).

Слоновете са и единствените бозайници, които не могат да скачат.


Враните могат да разпознават човешки лица - и да ги запомнят през целия си живот. Известно е също, че оставят подаръци за хората.


Има само една страна на земята без комари: Исландия. Ниските му температури правят невъзможно размножаването на вредителя.


Името на група лемури е (чакайте) "конспирация". Наистина ли. Това е така, защото те често работят заедно в своите социални групи, за да надхитрят плячката.


Вярвате или не, изпражненията на вомбатите са с форма на куб. Това очевидно е свързано с техния храносмилателен процес и различни телесни контракции. Колкото повече знаеш.


Малко грубо, но и някак смешно: Омарите пикаят от лицата си. Още по-интересно, те правят това като начин да привлекат приятели.


Готови ли сте да ви взривят ума? Слепият хамелеон все още може да се приспособи към цветовете на околната среда. Начинът, по който променя цветовете, се дължи на специалните му клетки, а не на зрението.


Фреди Меркюри има доста запомняща се усмивка. Но знаете ли, че това е така, защото той имаше четири допълнителни зъба в горната си челюст? Мда. Ето защо Рами Малек трябваше да носи протези по време на работа по Bohemian Rhapsody.


Със своите 1560 думи „Rap God“ на Еминем е песента с най-много думи. Представете си, че се опитвате да запомните всичко това.
Най-дългият концерт в света продължи 453 часа.


Необходими са 70 различни парчета дърво, за да се направи една цигулка, което обяснява защо някои от тях са толкова скъпи (един дори е продаден за 16 милиона долара). Говорете за потенциално много скъпо хоби.


Всички риби-клоуни се раждат мъжки. Това обяснява Марлин и Немо. Те имат способността да сменят пола си по-късно.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР