25 доброволци от училищните превантивни клубове към дирекция Превенции“ към

...
25 доброволци от училищните превантивни клубове към дирекция Превенции“ към
Коментари Харесай

25 доброволци участваха в кампанията „Без дрога на пътя“

25 доброволци от учебните превантивни клубове към дирекция „ Превенции “ към Община Варна запознаваха преминаващите жители с следствията от шофирането след използването на алкохол и опиати и им раздаваха осведомителни материали.

Кампанията се организира в региона на площад „ Независимост “ в границите на самодейността „ Без дрога на пътя: Последната автомагистрала “. По време на събитието имаше и демонстрации с алко – очила, а представители на бранш „ Пътна полиция “ правиха дрегер проби за алкохол и опиати на искащите. Те предоставиха и информация за административната и наказателната отговорност, която носят водачите при шофиране след приложимост на неразрешените субстанции.

Проведена бе и дискусионна среща за типовете психоактивни субстанции, с присъединяване на чиновници на Американската организация за битка с опиатите (DEA) и Агенция „ Митници “. Вторият ден полемиката продължи с представители на правоохранителните и правораздавателните органи – следователи, съдии, прокурори, инспектори от Митница – Варна, чиновници от отдел „ Борба с проведената престъпност “, „ Гранична полиция “ и други. Събитието се организира в сходство с Националната тактика за битка с опиатите 2020 – 2024, оповестиха от дирекция „ Превенции “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР