22 септември, когато честваме Деня на българската независимост, идва със

...
22 септември, когато честваме Деня на българската независимост, идва със
Коментари Харесай

Денят на независимостта идва със сняг

22 септември, когато честваме Деня на българската самостоятелност, идва със сняг! Само преди ден поляните в Боровец побеляха от първия снеговалеж. Иначе, съгласно метеоролозите, в четвъртък атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца. През деня едва ще се намали.

През нощта ще има променлива, постоянно забележителна облачност и на обособени места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, в обособени котловинни полета малко по-ниски и има заплаха от слани; по-високи ще са температурите по Черноморието до 10°-12°, в София към 3°.

Утре също ще има променлива облачност. Само на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, в София към 14°.

Над Южното Черноморие ще бъде най-вече облачно с превалявания, които след обяд ще спрат, а облачността ще се раздра. По северното крайбрежие ще доминира слънчево време.

Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода от 15° северното крайбрежие до 22 по най-южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива, по-често забележителна облачност и тук-там ще превали слаб дъжд, над към 1800 ще го обърне на сняг. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 1°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР