22 Март Всяко решение на британското правителство за отклонение от

...
22 Март Всяко решение на британското правителство за отклонение от
Коментари Харесай

Как ще повлияе Брекзит върху британската цифрова политика?

22 Март
Всяко решение на английското държавно управление за отклоняване от политиките и полезностите на Европейски Съюз по отношение на цифровата политика и контролиране може да докара до действителни стопански проблеми за бизнеса във Англия
От тирада на омразата до операция на изборите, възходящата ни взаимозависимост от цифровите технологии слага доста провокации, разяснява Адам Боуъринг, консултант в Европейския параламент по политиките в региона на правораздаването и гражданските свободи.

След като излезе от Европейския съюз, Единният дигитален пазар (), и законите за главните права, които лежат в основата му, държавното управление на Англия е изправено пред избора дали да отговори на тези провокации посредством тактика, учредена на полезности, или ще избере по-националистически метод, евентуално грозящ гражданските свободи, дипломацията и стопанската система.

Голяма част от Националната тактика за данни () на държавното управление, показана от Доминик Къмингс, когато той напусна " Даунинг стрийт " No10, съвсем не включва каква ще е на държавното управление след Брекзит. Въпреки че английската цифрова политика евентуално ще продължи да следва политиките на Европейски Съюз в кратковременен проект, с цел да предотврати най-лошите последствия от Брекзит, държавното управление има опцията да следва по-различна стратегия в бъдеще, което може да подкопае правото на персонален живот и независимост на онлайн информацията, добавя Боуъринг.

По отношение на правата, въпреки че държавното управление твърди, че Брекзит ще бъде опция за възстановяване на стандарти като хуманното отношение към животните, то не е предоставило същите гаранции за други браншове.

Поддържане на цифровите права
Сделката за Брекзит в действителност задължава Обединеното кралство да съблюдава Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ) (член 136), въведена посредством Закона за правата на индивида от 1998 година Но защото Обединеното кралство към този момент не следва по-голямата част от законодателството на Европейски Съюз за правата на индивида, което включва Хартата на главните права, не е ясно, дали съответни цифрови права, като да вземем за пример " ", ще бъдат поддържани от Обединеното кралство.

Тези промени ще имат дълготрайни последствия за цифровите права и регулирането в Обединеното кралство, само че английското държавно управление ще бъде по-загрижено в кратковременен проект да обезпечи съглашение за адекватност на данните, тъй че да продължи потока от персонални данни, които са извънредно значими и за бизнеса, и за правоприлагащите органи.

Споразумението за адекватност би представлявало публична декларация, че режимът за отбрана на данните в Обединеното кралство обезпечава равнище на отбрана, равностойно на това на Европейски Съюз, а неналичието на такова решение може да коства на бизнеса във

За да се предотврати злополуката, договорката за Брекзит планува актуалната договореност да бъде удължена с до шест месеца, с цел да се даде време на Европейската комисия (ЕК) да реши дали да даде публично решение. Въпреки тази пролонгация в последния миг, постигането на съглашение за адекватност никога не е просто. Преди приемането то ще попадне под контрола на Европейския парламент и регулаторните органи. Ако бъде обещано утвърждение, то ще се сблъска с вероятността за правни провокации, сходни на тези, повдигнати сполучливо против. Това съглашение бе оповестено за невалидно от Съда на Европейската общественост през юли предходната година, защото не обезпечава задоволителна отбрана за жители на Европейски Съюз против наблюдаване от Съединени американски щати.

Както стана ясно в тази ситуация в Съединени американски щати, равнопоставянето изисква повече от съблюдаване на отбраната на данните. Въпросите, които ще отслабят причините на Обединеното кралство за адекватност, включват използването на Общия правилник за отбрана на данните (GDPR) на Европейски Съюз посредством Закона за отбрана на данните (), който беше подложен на сериозна рецензия, че не съблюдава правата на лицата, подлежащи на имиграционна процедура.

Непрекъснатост на потока от данни

Като се има поради смисъла за поддържането на стандартите за отбрана на данните в Европейски Съюз, за реализиране на това решение е забавно да се види дали държавното управление на Обединеното кралство ще се отклони от политиката на Европейски Съюз през идващите месеци. Ако се употребява икономическите причини, то Обединеното кралство би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да задоволи условията на Европейски Съюз за непрекъснатостта на потока от данни за бизнеса в Обединеното кралство. Тази логичност обаче би могла да бъде подложена на съществено тестване, в случай че поддръжката на торите от страна за Брекзит договорката трябваше да отстъпи място на стремежите на консерваторите, като да вземем за пример намаляване на Закона за правата на индивида, тъй че да се ограничи потреблението му от мигранти и търсещи леговище.

Други въпроси, които би трябвало да се наблюдават, ще бъдат дали Обединеното кралство поддържа съществуващите правила по отношение на посредническата отговорност, закона за неприкосновеността на персоналния живот и криптирането, които сигурно ще бъдат първостепенни цели за тези, които избират ползите на промишлеността за сигурност и наблюдаване пред свободния и отворен интернет, добавя Боуъринг.

Наскоро Европейски Съюз разгласява нови разпореждания, които освен ще запазят съществуващите стандарти, само че и ще дават спомагателни благоприятни условия за възстановяване на цифровите права в Европейски Съюз. Законът за цифровите услуги и Законът за цифровите пазари, които сега се преглеждат от Европейския парламент, ще дават нови правила за онлайн пазари, обществени медии и други платформи. Те имат за цел да подтикват стопанската система на цифровите услуги, като в същото време дават отговор на цифрови проблеми, вариращи от тирада на омразата, дезинформация и операция на избори с редица нови ограничения, осигуряващи по-голяма бистрота и налагащи отбраната на персоналните данни.

Този упорит дневен ред е значим освен за Европейски Съюз, само че и дава образец на трети страни по целия свят. Обединеното кралство може към този момент да не играе роля в основаването на правила на Европейски Съюз, само че - откакто е тези " трети страни " - ще има опция да следва ценностния метод на Европейски Съюз към цифровото контролиране, счита още Боуъринг.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР