20 броя сензори за измерване качеството на въздуха бяха монтирани

...
20 броя сензори за измерване качеството на въздуха бяха монтирани
Коментари Харесай

„По-чист въздух - по-здрави ученици“: Кампанията „Знаеш ли какво дишаш?“ промени СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица

20 броя датчици за премерване качеството на въздуха бяха инсталирани в класните стаи и кабинетите

В устрема към основаване на по-чиста и здравословна среда за учениците, акцията " Знаеш ли какво дишаш? " доближи и до СУ „ Вичо Грънчаров ” в Горна Оряховица. В образователното заведение бяха инсталирани 20  броя датчици за премерване качеството на въздуха в класните стаи и кабинетите.

Кампанията, „ Знаеш ли какво дишаш? “ има за цел да се оправи с сериозния проблем с качеството на въздуха в затворени пространства и неговото влияние върху здравето и работоспособността на учениците и техните преподаватели. СУ „ Вичо Грънчаров ” и Кю Онлайн ООД – гр. Русе, в партньорство дружно осъществят плана “По-чист въздух - по-здрави възпитаници ”. Чрез този план учебното заведение прави още една крачка към обезпечаването на по-безопасна и по-благоприятна образователна среда. Тази новаторска самодейност стана допустима с помощта на финансирането от ПУДООС по Националната акция „ Чиста околна среда – 2023 “ и самодейните старания на всеотдайното управление и екипа на учебното заведение.

Основни характерности на инсталираните датчици

3 датчика в 1: Тези новаторски датчици дават данни в действително време за три жизненоважни параметъра: равнища на CO2, мокрота и температура, което разрешава цялостна оценка на качеството на въздуха в пространствата.

Интуитивни знаци за качеството на въздуха: За да опростят тълкуването на данните за качеството на въздуха, датчиците употребяват емотикони и знаци на светофар, предлагайки комфортен за потребителя интерфейс, който всеки може да разбере.

Докладване в действително време: Сензорите непрестанно наблюдават параметрите за качество на въздуха, като неотложно рапортуват и демонстрират данни, свързани с атмосферата в класната стая.

Енергоспестяващ режим " Smart Screen ": За да пестят сила, датчиците автоматизирано превключват в режим " Smart Screen ", когато събраните данни остават в сходство с  предходните показания, осигурявайки ефикасна работа на датчика.

По-чист въздух – по-здрави възпитаници

Пътят към реализирането на този план стартира с новаторския метод на шефа на учебното заведение Нели Атанасова, която неуморно търси благоприятни условия за възстановяване на изискванията за своите възпитаници. В началото на тази година учебното заведение приготви за акцията „ Чиста околна среда – 2023 година, тематика „ Обичам природата – и аз вземам участие “,  своя план за слагане на датчици, който регистрират качеството на въздуха в пространствата, в които учат и пребивават  учениците.

Резултатът? Двадесет класни стаи на СУ " Вичо Грънчаров " към този момент са оборудвани със датчици за качеството на въздуха и с това планът „ По-чист въздух – по-здрави възпитаници “ откри своята практическа реализация. Интересът на учениците е огромен и са налице първите на практика ограничения за реакция от тяхна страна, когато датчиците за въздуха в класните стаи регистрират нараснали стойности.

За да усили оптимално изгодите от този план, учебното заведение възнамерява поредност от събития и образования както за учениците, по този начин и за преподавателите. Тези начинания имат за цел да покачат осведомеността измежду учителите и учениците по отношение на смисъла на мониторинга на главните параметри на качеството на въздуха като равнища на CO2, температура и мокрота. Тази информираност от своя страна ще докара до нараснал интерес и мотивация на всички в учебното заведение да поставят старания, с цел да учат и обитават дружно в по-здравословна среда.

Решителността и съдействието сред СУ " Вичо Грънчаров " и екипа на „ Знаеш ли какво дишаш “, както и техният хладнокръвен ангажимент за непрестанно възстановяване на параметрите на просветителната среда, демонстрират по какъв начин концепциите и стремежите на управлението на просветителната институция могат да бъдат превърнати в действителност.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР