Очаква се тленните оставки да бъдат преместени до месец. След

...
Очаква се тленните оставки да бъдат преместени до месец. След
Коментари Харесай

Връщат тленните останки на цар Фердинанд I в България

Очаква се тленните оставки да бъдат преместени до месец. След кончината на цар Фердинанд I в Кобург тялото му е положено краткотрайно в криптата на " Св. Августин ". В годината на гибелта му погребението на царя във втората му татковина България е изцяло невероятно предвид на политическата обстановка у нас - края на монархическото ръководство, сменено от комунистическия режим, и следвоенния интервал в цяла Европа. 

След 10 ноември 1989 г. са основани няколко инициативни комитета с цел да върнат тленните остатъци на цар Фердинанд I, чиито старания в тази посока не се увенчават с триумф. 

От Фонд " Цар Борис и Царица Йоанна " прецизират, че днешните условия на народна власт и почитание към историята разрешават тленните остатъци на цар Фердинанд да бъдат положени за безконечен покой в фамилната крипта на обичания му замък " Врана " в София.

Така ще се отдаде нужната респект към един дълготраен държавен глава и главнокомандващ, който макар редица спорни оценки за някои моменти от ръководството му е дал доста за развиването и модернизацията на страната ни, показват от организацията.

Изображение: " "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР