2 седмици останах в Харков от началото на войната. По

...
2 седмици останах в Харков от началото на войната. По
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев: Хората в Харков вече не се страхуват

2 седмици останах в Харков от началото на войната. По молба на моите деца се върнах, на 11 март бях към този момент в България. Това описа в " Денят стартира " проф. Михаил Станчев, който в първите дни на войната в Украйна даваше своите свидетелски разкази за протичащото се във втория по величина украински град, където той преподава.

Проф. Станчев сподели, че са имали вяра, че войната ще продължи няколко дни, какъвто е бил казусът в Грузия, само че в последна сметка е послушал околните си и се е върнал в България.

Сподели, че година по-късно студентите му от Харков в този момент са разпръснати в 27 страни по света.

По думите му откакто са срещнали сериозен отпор от украинските сили, Русия е подхванала друга тактичност - удари по инфраструктурата на Украйна с ракетни офанзиви.

На ден в Харков се връщат по 2000-3000 души. Преди войната популацията му е 1 800 000 души, сега там живеят 1 200 000 души, макар ежедневните удари, сподели проф. Станчев.

Хората към този момент не се опасяват, в този момент мислим по какъв начин да се върнем. Всичко работи, само че е доста скъпо.

Путин повтори през вчерашния ден известните тези на Русия, че са жертви, че се пазят и са мобилизирани, с цел да оцелее Русия. Байдън сподели, че няма за цел да атакува Русия и няма да дадат Украйна да бъде победена, добави проф. Станчев.

По думите му днешната среща на Байдън с водачите на страните от формата " Букурещ-9 " предпоставя смяна на архитектурата на сигурността в Европа.

Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР