18-годишната гимназистка Елиф Нур Байрам е най-младият кандидат за депутат

...
18-годишната гимназистка Елиф Нур Байрам е най-младият кандидат за депутат
Коментари Харесай

Турска гимназистка е най-младият кандидат за депутат

18-годишната гимназистка Елиф Нур Байрам е най-младият претендент за народен представител в турския парламент, написа локалният в. Хюриет.

Тинейджърката е включена в листата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването отпред с президента на страната Реджеп Ердоган в североизточната провинция Коджаели. Тя е на 11-то място в бюлетината от общо 13 кандидати за място в Меджлиса.

Към днешна дата Централната изборна комисия в Анкара е записала към 57 кандидат-депутати сред 18 и 25 години. Това стана допустимо откакто предходната година Народното събрание понижи възрастовия предел за кандидатите за органа на законодателната власт на страната от 25 на 18 години.

"Аз съм доста щастлива, че пребивавам в страна, която гласоподава доверие на младежите, и съм доста признателна на президента и Народното събрание, че понижиха възрастовата граница за кандидат-депутатите ", сподели Елиф Нур Байрам.

Турция ще избира 550 депутати в Народното събрание на 24 юни. Тогава жителите на югоизточната ни съседка ще гласоподават и за президент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР