17-годишна ученичка е била застреляна след края на учебните занятия

...
17-годишна ученичка е била застреляна след края на учебните занятия
Коментари Харесай

Момиче убито в US училище. Флорида въоръжава учители?

17-годишна ученичка е била убита след края на образователните занятия в гимназия в Бирмингам, в южния щат Алабама, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция. Неин връстник е бил ранен. Полицията счита, че изстрелите са били създадени инцидентно, само че не даде никакви пояснения.

Това е следващата пукотевица в учебно заведение в Съединени американски щати. На 14 февруари 19-годишният Никълъс Крус умъртви 17 души, откривайки огън в гимназия в Паркленд, щата Флорида, от която бил изключен.

Тази покруса разпали с нова мощ дебатите за сигурността на публичните места в Съединени американски щати и изключително в учебните заведения, както и за стягане на режима за владение на огнестрелни оръжия.

Съдебно жури повдигна обвинявания против Никълъс Крус в 17 убийства и 17 опита за ликвидиране, съобщи ДПА, като се базира на правосъден документ.

Прокуратурата не разкри дали ще желае смъртна присъда.
Общо четири изтезания са били осъществени във Флорида от началото на предходната година.

Конгресът на Флорида в това време утвърди законопроект, който лимитира достъпа до огнестрелни оръжия и дава опция за въоръжаване на някои преподаватели.

Нормативният акт мина с дребни болшинства и в двете камари на законодателното заседание, които са доминирани от републиканците. За да влезе в действие, той би трябвало да бъде подписан от губернатора на югоизточния американски щат Рик Скот.

Републиканецът Скот към момента не е оповестил дали ще се опълчи на личната си партия и ще наложи несъгласие. По-рано той се разгласи обществено против предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за въоръжаване на учителите като мярка против всеобщите стрелби, които постоянно потапят в печал американски учебни заведения, отбелязва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР