14-ото издание на благотворителната инициатива подкрепи пострадалите при земетресенията в

...
14-ото издание на благотворителната инициатива подкрепи пострадалите при земетресенията в
Коментари Харесай

ОББ събра над 72 хил. лв. чрез дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

14-ото издание на благотворителната самодейност поддържа потърпевшите при земетресенията в Турция и Сирия
 

Над 72 хиляди лева бяха събрани от благотворителната акция на ОББ „ Избери, с цел да окажеш помощ “ в поддръжка на потърпевшите при земетресенията в Турция и Сирия. Средствата бяха набрани от дарения на чиновниците на KBC Груп и от самата банка, която добави средства към дарената сума от всеки неин чиновник. В акцията се включиха и външни донори, които оказаха поддръжка на идеята посредством онлайн платформата за дарения на самодейността izberi.ubb.bg.
-->
Новото 14-о издание на самодейността „ Избери, с цел да окажеш помощ “ бе отдадено на потърпевшите при земетресенията в Турция и Сирия, при които над 5 милиона възрастни и деца останаха без дом по данни на Организация на обединените нации. Средствата ще обезпечат здравна и психосоциална помощ на потърпевшите фамилии, опция на засегнатите да възстановят естествените си условия на живот във краткотрайните им домове и ще подкрепят потърпевшите деца да се върнат назад в учебно заведение. Даренията ще бъдат разграничени поравно сред UNICEF България и Българския червен кръст - двете организации, които оказват помощ интензивно в преодоляването на филантропичната рецесия.

„ Желанието и потребността да оказваме помощ е част от полезностите на всеки от фамилията на KBC Груп. Благодарение на дарителската ни акция „ Избери, с цел да окажеш помощ “ успяхме да обединим старания и да помогнем на най-нуждаещите се след опустошителните трусове в Турция и Сирия. Средствата ще оказват помощ на засегнатите да продължат живота си, което е най-големият тласък да продължаваме да бъдем една от най-социално ангажираните компании в страната. “, сподели Питър Рубен, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на ОББ. 

„ Избери, с цел да окажеш помощ “ се организира изключително за трета поредна година, като през 2020 година бяха подкрепени лечебните заведения на първа линия в битката с ковид, а през 2022 година бяха събрани средства за бежанците при войната в Украйна. Традиционно благотворителната самодейност започва през декември и събира средства за десетки здравни, обществени, културни и еко дела. От 2009 година до момента „ Избери, с цел да окажеш помощ “ е подкрепила с повече от 3.8 милиона лв. реализирането на 300 плана на територията на цялата страна. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР