14 лекари, сред които заместник-управителят и шестима завеждащи на ключови

...
14 лекари, сред които заместник-управителят и шестима завеждащи на ключови
Коментари Харесай

Оставки в общинската болница в Гоце Делчев

14 лекари, измежду които заместник-управителят и шестима завеждащи на основни отделения в общинската болница в Гоце Делчев са подали предупреждения за овакантяване в символ на противоречие с политиката, провеждана от шефа доктор Владислав Улевинов.

Местната власт започва незабавни срещи в болничното заведение, с цел да потуши напрежението, заяви БНР.

Завеждащите отделенията по хирургия, ортопедия, гинекология, реанимация, детско и вътрешно поделение и техни сътрудници са подали предупреждения за овакантяване. Такова е подал и заместник-управителят на общинската болница в Гоце Делчев.

Обвиненията са за властническо ръководство от страна на доктор Улевинов, отнемане от спомагателни тласъци на личния състав, за сметка на няколко заплати, които дал своя вот за себе си, понижаване на изписваните медикаменти и еднолични решения, които са в ущърб на работещите в болничното заведение.

На изключително съвещание общинският съвет е разискал обстановката и е образувал работна група отпред с кмета Владимир Москов, която от на следващия ден влиза в болничното заведение.

„ Да проведем диалози с лекарите, медицинските сестри и помощния личен състав в болничното заведение по отделения, с цел да изясним казуса. И да потърсим консенсусно решение “, сподели той.

Кметът на Гоце Делчев призна, че е притеснен от ултимативната обстановка. Но не скри, че има и струпване на проблеми и неодобрение и измежду пациентите.

„ Имаме искания и ние като община, че не се работи в цялостен потенциал. Ние сме една от отдалечените лечебни заведения в страната, 80-хилядно население се обслужва, ще има огромен проблем “, сподели Владимир Москов.

Докладът на работната група за решение на казуса в болничното заведение би трябвало да е подготвен идния четвъртък.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР