14-годишните близначки, малтретирани от своите приемни родители, вече са в

...
14-годишните близначки, малтретирани от своите приемни родители, вече са в
Коментари Харесай

Близначките от Съмърсвил вече са в добро състояние и сигурна среда

14-годишните близначки, измъчвани от своите приемни родители, към този момент са в положително положение и в сигурна среда. Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев се е срещнал с тях и персонално се е уверил в това, оповестяват от Външно министерство.  
За тях се грижат обществени служащи и психолози, описа Анчев пред Нова тв. Генералният консул на България е разговарял с децата на британски език по тяхно предпочитание, само че не са говорили за претърпяното в дома на осиновителите им.
Децата бяха открити на 8 юли след сигнал на жители в  Съмърсвил, където живеели от скоро. Заедно с още 8 биологични деца на техните родители - 56-годишен мъж и 40-годишна жена, бяха открити недохранени, мръсни и във очевидно недобро здравословно положение. Родителите бяха задържани същия ден, а всички 10 деца бяха поети от обществени служащи.
От Министерството на външните работи оповестиха, че Анчев се е срещнал с представители на обществените служби, които са изразили убеденост, че децата бързо ще преодолеят травматичния потрес.
" Децата изрично няма да бъдат върнати на насилниците. В момента са настанени в дом за деца, лишени от наставнически грижи в централната част на Мисури. Този дом е с много положителни условия. Оттук нататък ориста на децата ще реши консилиум от специалисти, които, в случай че реализиран единодушие, съдията ще одобри тяхното решение и то ще бъде приведено в деяние. Ако не се спогодят специалистите, решението ще вземе съдията ”, акцентира той.
Случаят ще бъде разграничен на две каузи. Едното ще бъде за попечителството на децата, на което ще се реши дали те да бъдат под закрилата на щата Мисури до 18, 21 години или за цялостен живот. Ачев показа, че се допуска, че едно от децата има проблем с менталното развиване. Второто дело е против родителите, които са упрекнати в повърхностно отношение и застрашаване живота на дете. Според законите на Мисури по тези обвинявания се планува наказване от 5 до 15 години затвор.
Първото правосъдно съвещание по случая е планувано за 6 септември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР