124 политически партии са подали в Сметната палата годишните си

...
124 политически партии са подали в Сметната палата годишните си
Коментари Харесай

Отчетите на партиите за 2021 г.: Само три формации не са подали документи към Сметната палата

124 политически партии са подали в Сметната палата годишните си финансови доклади и описите на донорите си за 2021 година, спазвайки условията за представянето им и планувания в Закона за политическите партии (ЗПП) период – 31 март.

Само три партии не са подали годишни финансови доклади - Политическа партия „ Движение за европейска интеграция “, Политическа партия „ Зелен съюз “ и Политическа партия „ Чиста, единна и суверенна родина “, оповестяват от Българска национална телевизия.

Сметната палата ще уведоми прокуратурата за това, че една от неподалите доклади партии (ПП „ Движение за европейска интеграция “) прави това нарушаване за трета поредна година. Съгласно ЗПП, ще бъдат санкционирани всички партии, които не са показали доклади, както и тези, чийто доклади са показани след законовия период. Имуществената глоба е в размер от 5000 до 10 000 лева

Сметната палата разгласява:

- Списък на политическите партии, чиито годишни финансови доклади за 2021 година са показани в Сметната палата в законовия период и дават отговор на условията за форма, наличие и метод на показване на доклада според член 34 от Закона за политическите партии;

- Списък на политическите партии, непредставили в Сметната палата годишните си финансови доклади за 2021 година според условията на член 34 от Закона за политическите партии.

- Списък на партиите, които са получили държавна дотация през 2021 година, според член 34, алинея 6 от ЗПП.

От Сметната палата оповестяват още, че стартират годишния си одит на финансовата активност, приходите, разноските и ръководството на предоставеното имущество на политическите партии, които през миналата година са получавали държавна дотация, употребили предоставени им пространства - държавна или общинска благосъстоятелност, и са взели участие в избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР