Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да се забавя, въпреки

...
Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да се забавя, въпреки
Коментари Харесай

СЗО: Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да се забавя

Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да се забавя, въпреки че страната " е все още по средата на битката си " с вируса и новите случаи на заразяване и смъртните случаи нарастват с хиляди всеки ден, заяви днес Световната здравна организация, цитирана от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10543
В Бразилия, която е епицентърът на разрастващата се епидемия от COVID-19 в Латинска Америка, потвърдените случаи на заразяване са вече над два милиона.

Нараства общественото недоволство от начина, по който се справя с пандемията бразилският президент Жаир Болсонаро, отбелязва Ройтерс.

Повече случаи на заразяване има само в Съединените щати.

Над 2 милиона заразени с коронавируса в Бразилия

Майк Райън, високопоставен експерт на СЗО по извънредните ситуации, заяви, че броят на новите случаи на заразяване се е стабилизира на 40-45 хиляди на ден, като дневният брой на смъртните случаи е около 1300.

" Това, което все още не се е случило, е да настъпи обрат при разпространението на болестта, няма спад. От тази гледна точка, числата се стабилизираха, но все още не са започнали да се движат надолу ден след ден. Така че Бразилия е все още по средата на битката ", каза Райън на пресконференция, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10543  10% % от всички инфектирани с COVID-19 са медици, заяви СЗО 10% % от всички инфектирани с COVID-19 са медици, заяви СЗО  Извънредно състояние поради ковид в Босилеград, където живеят наши сънародници Извънредно състояние поради ковид в Босилеград, където живеят наши сънародници  Британски учени откриха шест разнообразни разновидността на COVID-19 Британски учени откриха шест разнообразни разновидността на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР