Продоволствената сигурност на държавата по отношение на хляба и хлебните

...
Продоволствената сигурност на държавата по отношение на хляба и хлебните
Коментари Харесай

Има ли достатъчно хляб в кризата и ще поскъпне ли козунакът по Великден?

Продоволствената сигурност на държавата по отношение на хляба и хлебните изделия е абсолютно гарантирана. Хлебарите не оставихме в нито един момент магазините без хляб, добрата организация си каза думата. Това каза в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5367
В момента се готвим за Великден и произвеждаме великденския хляб - козунак. По тази линия също няма никакви притеснения. Българският козунак има доказано качествено. Няма никакви проблеми с липса на материали и доставка на козунак във всяка точка на страната, заяви Кукушева.

Министър Танева и производители категорични: Място за паника и презапасяване няма! Храна има предостатъчно

Към момента себестойността на козунака се покачи по ред причини. Една от тях е, че използваме много повече средства за защита здравето на работниците Изпълняваме изискванията за хигиенни изисквания – покупка на дезинфектанти, лични предпазни средства и това се отразява върху себестойността, но ние не сме променили стойността на доставките. Така че нека потребителите да са спокойни, посочи председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Като българи, в кризата показахме, че можем да спазваме правила и да се съобразяваме с изискванията, които бяха поставени към нас, коментира още Мариана Кукушева.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5367  Стартира акцията “Онлайн Великден-празнуваме от разстояние ” против разпространяването на COVID-19 по време на християнския празник Стартира акцията “Онлайн Великден-празнуваме от разстояние ” против разпространяването на COVID-19 по време на християнския празник  Пробация и санкция от 10 000 лв. за извършител на карантината Пробация и санкция от 10 000 лв. за извършител на карантината  Жена загуби мъжа си и единствения си наследник от COVID-19 Жена загуби мъжа си и единствения си наследник от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР