Петчленен медицински екип от населения предимно с бесарабски българи район

...
Петчленен медицински екип от населения предимно с бесарабски българи район
Коментари Харесай

Медици от район Тараклия в Молдова са на обучение във ВМА за лечението на COVID-19

Петчленен медицински екип от населения предимно с бесарабски българи район Тараклия в Република Молдова премина двуседмично обучение във Военномедицинска академия (ВМА) за лечението на заболели от Covid-19. Медиците от болницата в район Тараклия обмениха опит с колегите си не само в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА и в останалите клиники, ангажирани с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция.

„ Основният акцент, на който наблегнахме, бяха новостите в диагностиката, терапията и поведението при Covid-19. Споделихме с колегите нашия опит, като една от основните болници, ангажирани с борбата с пандемията, какви са актуалните препоръки, както за лечението, така и вече по отношение на превенцията. Говорихме много и за ваксинопрофилактиката “, коментира д-р Магдалена Баймакова, главен асистент в Катедрата по инфекционни болести.



През двуседмичния си престой медиците от Молдова взеха активно участие в работния процес в Covid-зоните. Посетиха и Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, където почерпиха опит при даряването на хиперимунна плазма и приложението й за лечение на пациенти с Covid -19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16509  Министерство на външните работи: Гърция няма да изисква 10-дневна карантина и бързи проби за COVID-19 от водачите на товарни камиони Министерство на външните работи: Гърция няма да изисква 10-дневна карантина и бързи проби за COVID-19 от водачите на товарни камиони  3000 души са под карантина на круизен транспортен съд край Сингапур 3000 души са под карантина на круизен транспортен съд край Сингапур  Специално за анти-ваксери и сектанти: имунизациите НЕ убиват! Ето доказателство Специално за анти-ваксери и сектанти: имунизациите НЕ убиват! Ето доказателство
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР