Нови, по-строги мерки за контрол на коронавируса по сухопътните граници

...
Нови, по-строги мерки за контрол на коронавируса по сухопътните граници
Коментари Харесай

Гърция затяга контрола върху сухопътните си граници заради коорнавируса

Нови, по-строги мерки за контрол на коронавируса по сухопътните граници на Гърция обяви днес говорителят на правителството на страната Стелиос Пецас, цитиран от БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10597
Наред с приетите миналата седмица ограничения за граничния пункт Промахон (Кулата) на границата с България (единственият отворен за туристически трафик), от полунощ във вторник срещу сряда влизането в Гърция по съществени причини ще може да се осъществява само през още пет пункта: Какавя на границата с Албания, Евзони и Кристалопиги на границата със Северна Македония, Нимфеа (Маказа) на границата с България и Кипи на границата с Турция.

За влизане в Гърция искат и фактура за PCR тест

Въвежда се изискване за гръцките граждани с разрешение за престой в чужбина и притежателите на лична карта за гръцки произход също да попълват формуляр за локализиране на пътник (PLF) преди влизане в страната.

Земеделските работници, които се намират в Гърция и я напуснат преди 4 август, няма да имат право да влязат в страната до второ нареждане.

28 са новите случаи на COVID-19 в Гърция

Пецас каза, че епидемиологичната картина по сухопътните граници е утежнена, като в периода от 1 до 18 юли на ГКПП Какавя са установени 8 положителни проби за коронавирус от 866 теста, а на Промахон - 170 от 19 676 теста.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10597  Армения благодари за предоставената филантропична помощ против ковид Армения благодари за предоставената филантропична помощ против ковид  Между 400 и 500 клъстъра на ковид има във Франция, само че управляващите не се притесняват от втора вълна на епидемията Между 400 и 500 клъстъра на ковид има във Франция, само че управляващите не се притесняват от втора вълна на епидемията  От през днешния ден Чехия желае отрицателен PCR на завръщащи се български служащи От през днешния ден Чехия желае отрицателен PCR на завръщащи се български служащи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР