Моята задача е да направя така, че всеки да се

...
Моята задача е да направя така, че всеки да се
Коментари Харесай

Караянчева сподели какво ѝ казват хората, с които се среща всеки уикенд

Моята задача е да направя така, че всеки да се чувства комфортно в парламента. Тези 6 депутати обявиха, че свалят имунитета си. Мисля си, че играта с кворума не носи позитиви и колегите, които напускат залата, мислят, че така ще имат по-голямо одобрение - не, хората искат да работим. След като българските граждани ходят всеки ден на работа, то и ние сме длъжни да сме на работното си място и да си вършим своята. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в сутрешния блок на БНТ.

„ Оказа се, че няма политически чадър, ако някой е направил нещо нередно. В тази група има и представител на ГЕРБ, не може да се говори за политически чадър, той не е на мода. Виждате, извършват се акции. Това е реално, нека всеки докаже правотата си. Ако има установени нередности, нека всеки си докаже правотата. Ние, народните представители, с поведението си допринасяме за рейтинга на парламента. Понякога и аз изпускам някоя реплика, която не влияе добре. Рейтингът на парламента е работа на всички народни представители и трябва да помислим как да се справим. Хората ми казват - работете, спрете да се карате. Всеки уикенд съм сред хората, знам какво искат “, сподели тя.

Караянчева заговори за голямо зло, което ходи из България и отсече: Убитите Дарина и Никол са последните, които са чули...

„ Обявили сме пълна мобилизация, имаме нагласа да работим. Ще призова колегите от опозицията да дойдат на работа. В парламента не се решават само проблемите на ГЕРБ. Аз като председател мога да призова за здрав разум, нищо не мога да направя за оставката на Валери Симеонов, това е работа на коалиционния съвет. Политиката на празния стол не носи дивиденти на никого “, категорична е Караянчева.

„ Ние сме се събрали там, за да работим и това е твърда позиция и на нас, и на „ Обединените патриоти “. Ако на някой не му се работи, да каже. Хората нямат нагласа за нови избори. Няма смисъл да губим време в такива тактически и политически игри. Опозицията може да иска и има право да иска. Ще направим кворум, дори и депутатите от „ Воля “ да не се регистрират, убедена съм “, заяви уверено тя.

„ Аз също не одобрявам това, което Валери Симеонов каза. Той се извини. От тук насетне работим по законите за майките с деца с увреждания. Това са особеностите на коалиционното управление, когато премиерът Бойко Борисов взема решение за тази част от коалицията - депутатите от ГЕРБ. Решението за Симеонов се взема от „ Обединените патриоти “ и то е такова - няма да има оставка. Не ме карайте аз като представител на законодателната власт да говоря за изпълнителната власт “, каза председателката на Народното събрание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР