Мерките за намаляване разпространението на коронавируса трябва да се спазват

...
Мерките за намаляване разпространението на коронавируса трябва да се спазват
Коментари Харесай

Наш епидемиолог в Швеция разкрива кога ще има лек срещу COVID-19

Мерките за намаляване разпространението на коронавируса трябва да се спазват стриктно. В това е убеден д-р Петър Марков, епидемиолог в Европейския център за контрол на инфекциозните болести в Стокхолм, Швеция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5138
Пред БНР той коментира, че у нас има малък брой заболели и смъртни случа, но все още има предаване на инфекция. Освен това не се знае истинското ниво на заразяване у нас.

Код здраве: Стъпки и насоки относно теста за коронавирус

" България има късмет, че мерките бяха взети навреме и това е причината за малкия брой болни. Когато случаите са малко, хората започват да не разбират смисъла от тях. Но все още има предаване на инфекцията. Ако мерките не се спазват стриктно сега, рискуваме да загубим всички ползи, които сме получили по време на спазването им ", категоричен е специалистът.

Носят ли софиянци маски?

И добави, че според него маските са задължителни. Епидемиологът посочи, че се работи в различни посоки за намиране лек срещу коронавируса.

" Все повече лекарства са в процес на проучвания и са в различна степен обещаващи ", каза той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5138  Кърджалийци опразниха улиците поради ковид Кърджалийци опразниха улиците поради ковид  За да не се популяризира COVID-19, робот ще обслужва клиенти в хотел в Хонконг За да не се популяризира COVID-19, робот ще обслужва клиенти в хотел в Хонконг  Турция: Дигитална карта демонстрира разпространяването на COVID-19 във всички обитаеми места Турция: Дигитална карта демонстрира разпространяването на COVID-19 във всички обитаеми места
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР