Едно от най-вълнуващите колаборации в индустрията ще започне по-малко от

...
Едно от най-вълнуващите колаборации в индустрията ще започне по-малко от
Коментари Харесай

Porsche, Bugatti и Rimac се обединяват за съвместен проект

Едно от най-вълнуващите колаборации в индустрията ще започне по-малко от четири месеца след обявяването. Седалището на съвместното предприятие Bugatti Rimac ще се намира в Загребското предградие Света Неделя, Хърватия.

Акционери на компанията ще бъдат Rimac Group (55%) и Porsche AG (45%). В рамките на съвместното предприятие марките Bugatti и Rimac Automobili ще продължат да работят като независими марки и производители, запазвайки своите фабрики и канали за дистрибуция в Загреб и Молсхайм.

Бившият главен изпълнителен директор на Bugatti Стефан Винкелман подаде оставка на 31 октомври 2021 г. Винкелман ще се съсредоточи върху президентството си на Lamborghini. Заедно с Мате Римац, Кристоф Пишон, бивш мениджър на производството и съ-мениджър на Bugatti Automobiles, се присъедини към новия мениджърски екип.

`Porsche,

В Porsche съвместното предприятие се нарича Operation Breakthrough. За бъдещия главен изпълнителен директор Мате Римац съвместното предприятие на Bugatti Rimac е още една голяма стъпка - само 10 години след като той основа стартъпа си в собствения си гараж.

„ Трудно е да се намери по-добра комбинация от Rimac и Bugatti. Динамичните дейности на Rimac и опитът в електрификацията са идеалното допълнение към изключителната традиция и майсторство на Bugatti. В бъдеще всички ни очакват наистина уникални проекти”, заявяват от новата компания.

Преместването в новия кампус Rimac, който в момента се строи, е планирано за 2023 г. Там ще се помещават съвместни отдели за научни изследвания и разработки. В кампуса с обща площ от 200 000 квадратни метра и цена от 200 милиона евро ще работят 2 500 души. Успоредно с това всички модели на Bugatti ще продължат да се произвеждат в фабриката в Молсхайм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР