Последният епизод от Вечното дерби между ЦСКА и Левски чука

...
Последният епизод от Вечното дерби между ЦСКА и Левски чука
Коментари Харесай

Кокала: Време е Левски да бие в дербито!

Последният епизод от Вечното дерби сред ЦСКА и Левски чука на вратата. Двата гранда още веднъж ще се изправят един против различен единствено 20 дни след триумфа с 2:0 на " алените " над " сините ". Сблъсъкът е в събота, а първият съдийски сигнал на Георги Кабаков на Националния стадион " Васил Левски " ще бъде даден от 16:15 часа.

Легендарният футболист и треньор на Левски Емил Велев - Кокала даде обстойно изявление пред Gol.bg преди Вечното дерби. Последният ментор, извел отбора от " Герена " до купата, разяснява разнообразни аспекти, свързани със конфликта сред " сини " и " червени ". Той засегна и тематики към обстановката и бъдещето на Левски.

Ето какво съобщи Велев в първата част от изявлението:

- Г-н Велев, следва последното Вечно дерби за този сезон. Какви са упованията Ви към борбата сред ЦСКА и Левски?

- Очаквам да се получи едно хубаво дерби. Надявам се да станем очевидци и на първокласен футбол. За страдание дербито не е борба за първото място, само че това е действителността сега.

Със сигурност ще има заряд. Феновете ще основат страхотна атмосфера на стадиона. Надявам се, че Левски ще излезе краен победител в конфликта.

- Левски обаче се намира в поредност от 4 следващи дербита с ЦСКА, в които няма победа...

- Това е реалност. Сега обаче е време тази наклонност в дербитата да се промени.

- В последното от тях " сините " се показаха ненадейно едва, като даже нямаха и прецизен удар към вратата на противника. Възможно ли е да станем очевидци на сходна картина и 20-на дни по-късно?

- Не считам, че ще случи същото. Всяко дерби си е единствено за себе си. В началото на предходното дерби Левски бе по-добрия тим на терена, само че изпусна своите обстановки. След почивката се стигна до съдбовна неточност и ЦСКА се възползва. Не бих споделил, че ЦСКА беше по-добър, просто се възползва по най-хубавия метод.
 Столична дирекция на вътрешните работи заплаши почитателите на Левски и ЦСКА: Ако е належащо, ще бъдат изпразнени браншове
Столична дирекция на вътрешните работи заплаши почитателите на Левски и ЦСКА: Ако е належащо, ще бъдат изпразнени браншове

Ето детайлности

На вратата ни пазеше и млад вратар, който дебютира за Левски точно в дербито. Момчето е надарено и има качества. Предполагам обаче, че в този мач под рамката ще бъде Пламен Андреев. Като цяло не е здравословно да се сменят толкоз постоянно вратарите за мачовете.

- В тази връзка, кой съгласно Вас би трябвало да пази на вратата в идното дерби?

- Не знам какво тъкмо е положението на Николай Михайлов. Той е най-опитен и подобаващ за сходен мач, само че това го взема решение треньорският щаб.

- Един от проблемите на Левски, който се вижда в множеството срещи пред пролетта, е физическото отпадане на тима през вторите полувремена, само че отборът към този момент не основава и толкоз доста чисти голови положения, както през есента. На какво се дължи тази уязвимост и в нападателен проект съгласно Вас, макар че повода наподобява ясна?

- Да, тя е явна. Отборът не основава толкоз доста голови положения, както преди Нова година. Причината е ясна - неналичието на няколко офанзивни футболисти, които бяха продадени. Визирам Уелтон, Роналдо, а бих присъединил и Дарлан, който играеше в халфовата линия и имаше по-различна роля от тази на сънародниците си. Отсъствието им се вижда отчетливо.

И против Берое в последния мач Левски не сътвори кой знае какъв брой доста чисти голови обстановки, макар че имаше тотално териториално предимство. Все отново тимът справедливо се поздрави с триумфа.

В ЦСКА пък разполагат с Каранга, който би трябвало да бъде обезвреден. Той не е неприятен нападател.

- Той ли ще е главната опасност за вратата на Левски, в случай че играе, а въпреки това има ли водачи в състава на Николай Костов, които да поведат отбора към триумфа?

- Най-важното е по какъв начин ще се показа Левски, с цел да успее да се поздрави с триумфа. Хосе Кордоба, Кристиан Димитров и Марин Петков могат да бъдат в ролята на водачи за Левски.

- Как ще коментирате абсурда към Каранга, обвързван с купонясването му в дискотека преди гостуването на Арда, при което не игра, тъй като към момента не беше изцяло възобновен от контузия?

- Това е непрофесионално. Един професионален футболист не може да си разреши да го направи.

- В събота ще има и още една основна разлика с предходното дерби - на треньорската пейка на ЦСКА няма да е Нестор Ел Маестро, а Стамен Белчев. Какво е мнението Ви за сегашния ментор на ЦСКА?

- Стамен Белчев е добър треньор. Забелязах качествата му още до момента в който беше в Хасково. При предходния си престой отпред на ЦСКА класира тима в групите на Лига Европа, а отборът не играеше и неприятен футбол.
 Крути ограничения: Полицията забрани хореографиите на ЦСКА - Левски
Крути ограничения: Полицията забрани хореографиите на ЦСКА - Левски

Органите на реда подхващат за първи път сходна мярка

- Какви са упованията Ви към тактическия конфликт сред Николай Костов и Стамен Белчев?

- И двамата си имат своите хрумвания. За мен като левскар най-важното е Левски да излезе краен победител в дербито.

- Каква въпреки всичко е прогнозата Ви за мача?

- Надявам се успеха да е за Левски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР